Du er her: Aarhus BSS Samarbejde Kurser og netværk Strategi med succes

Strategi med succes

Den effektive strategiproces

Fakta om kurset

VARIGHED Todageskursus i 2017 - den 26. oktober og den 2. november 2017 kl. 9.00 - 16.00.
PRIS Kr. 10.500 ekskl. moms inkl. materialer og forplejning
TILMELDINGSFRIST 12. oktober 2017
STED Aarhus BSS
UNDERVISNINGSSPROG Dansk

Kurset ”Strategi med succes”, som igen afholdes ved Aarhus BSS i 2017, sætter fokus på lederens 10 nøgleopgaver og giver dig redskaberne til, hvordan du kan arbejde mere målrettet og effektivt med din virksomheds strategi.

Dit udbytte på kurset

Kurset tager udgangspunkt i en ny bog ”Strategi med succes”. Bogen er skrevet af Elmer Fly Steensen og Jørgen Lægaard og har fået 6 stjerner. Derudover er bogen kåret blandt de 10 bedste erhvervsbøger i 2016 af Morgenavisen Jyllands-Posten. Elmer og Jørgen er inspirerede af Strategy-in practice-tilgangen og har undersøgt strategiprocesserne i mere end 300 virksomheder og foretaget interviews med otte danske topledere for at finde frem til, hvad der resulterer i succes i det strategiske arbejde. De otte topledere er: Peder Holk Nielsen – Novozymes A/S, Kjeld Z. Jørgensen – Billund Lufthavn A/S, Bo Lybæk – GPV International A/S, H.C. Madsen – Danske Spil A/S, Niels B. Christiansen – Danfoss A/S, Søren Schriver - Hummel A/S, Karen Frøsig – Sydbank A/S, Kristian Hundebøll – DLG.

Dine 10 nøgleopgaver

Ud fra deres undersøgelser har Jørgen og Elmer defineret 10 nøgleopgaver inden for 3 strategirelaterede processer. Kurset udpeger og fokuserer på disse nøgleopgaver, og du får de praktiske værktøjer til at diagnosticere din egen organisation for eventuelle forbedringer i jeres strategi. Under kurset inddrages aktuelle cases og interviews med de danske topledere. Du får indsigt i topledernes vægtning af de 10 nøgleopgaver og baggrunden for deres succes inden for det strategiske arbejde. Du får også viden om den nyeste forskning inden for strategisk ledelse.

Gør op med traditionel tænkning

Kurset giver dig værktøjer til at opnå succes med hver af nøgleopgaverne, og du lærer blandt andet, hvorfor og hvordan du kan gøre op med ineffektive strategiprocesser, og hvordan du som leder gennem adfærd og kommunikation kan fremme den ønskede adfærd i organisationen.

Ledelsens nøgleopgaver er blandt andet at:

  • designe strategimodellen
  • fremme de ønskede forandringer
  • navigere i forhold til løbende interne og eksterne udviklinger
  • vælge den rette strategimodel
  • aflære uhensigtsmæssig adfærd i organisationen og
  • skabe rum til ny læring

Læs mere om bogen "Strategi med succes", og læs mere om casene i bogen her

Undervisningsform

Kurset giver indsigt i de nyeste teorier. Der vil løbende være diskussioner på baggrund af indbyggede cases og opgaver, hvor deltagerne får mulighed for at overføre den præsenterede teori til praksis. Der er således fokus på tovejskommunikation i kursets undervisning. 

Hvem er deltagerne?

Kurset er relevant, uanset om du kommer fra en større eller mindre virksomhed. Tidligere deltagere på kurset har blandt andet været: Direktører, afdelingsledere, salgschefer, markedschefer, forretningsudviklere, rådgivere og projektledere. I kan med fordel deltage flere fra samme virksomhed for et fælles fundament for strategiarbejdet.

 

Gyldig efter- og videreuddannelse for revisorer og advokatfuldmægtige

Kurset opfylder som udgangspunkt betingelserne for obligatorisk efter- og videreuddannelse for revisorer, advokater og advokatfuldmægtige. Kravet er dog, at deltagerne selv skal kunne dokumentere, at uddannelsen har relevans for eget faglige virke.

Kursets undervisere

Jørgen Lægaard, cand.merc. og direktør i Lægaard Management A/S, har stor erfaring som underviser, coach, bestyrelsesformand og strategisk sparringspartner for mere end 300 strategiprocesser.

Jørgen har siden 1979 undervist i strategi, organisation og økonomistyring på Aarhus BSS, det daværende Handelshøjskolen, ved Aarhus Universitet.

Jørgen har udgivet bestselleren Strategi i Vindervirksomheder, der er udgivet i 12 oplag, samt bøgerne Jyske Bank på det blå ocean og Det strategiske lederskab. Han er desuden bestyrelsesformand for ti danske virksomheder.

Elmer Fly Steensen, ph.d. og lektor ved Institut for Virksomhedsledelse på Aarhus BSS. Elmer har stor erfaring som blandt andet ledelseskonsulent, marketingchef og oplægsholder samt inspirator ved strategirelaterede arrangementer.

Til dagligt underviser Elmer inden for fagområdet strategi på både cand.merc.-, HA- og HD-uddannelserne ved Institut for Virksomhedsledelse. Sideløbende arbejder han desuden som selvstændig konsulent, hvor han hjælper virksomheder med at designe og gennemføre strategiprocesser.

Udtalelser fra tidligere deltagere

Vibeke Borup Thomsen, Afdelingschef, TDC Group - Kurset har givet mig et godt ”brush up” på strategi som disciplin og proces krydret med den nyeste forskning på området. Inspiration på et højt fagligt niveau. 
Jeg vil sammenfatte mit hovedindtryk af bogen ”STRATEGI MED SUCCES” således: 
 
”Denne bog er fuld af ny viden og svæver i en noget nær perfekt balance mellem teori og praksis. Forfatterne beskriver strategiprocesser og ledelsesværktøjer konceptuelt og analytisk, hvor der er behov for det, men sørger også for at inddrage konkrete erfaringer og relevante eksempler på strategiarbejdet i danske virksomheder.”  

Lars Bundgaard Sørensen, Investment Manager, Vaekst Invest - Perfekt afvejning imellem teori og praksis – 2 dage med øjeblikkelig tilbagebetaling.

Flemming Banner Engstrup, Indehaver/Owner, MBA – Strategic Management - Bogen har en rigtig god blanding af konkrete virksomhedseksempler og meget relevante forskningsresultater fra danske virksomheder, som tilsammen giver modeller, værktøjer og anbefalinger en meget stor tyngde, da det tager afsæt i ”virkelighedens verden”. Det er en bog, hvor man som læser får et rigtig godt billede af, hvordan strategiarbejdet fungerer i praksis og dermed sidder tilbage med nogle helt konkrete værktøjer, som kan bruges direkte i ens egen hverdag.

Praktiske oplysninger

Tid og sted

Kurset forløber over 2 dage (16 lektioner):

 • Torsdag den 26. oktober 2017
 • Torsdag den 2. november 2017

Aarhus BSS
Fuglesangs Allé 4
8210 Aarhus V

Parkeringsoversigt


Pris og tilmelding

Kr. 10.500 ekskl. moms.

Prisen er inklusiv materiale og forplejning. Tilmeldingen er bindende efter tilmeldingsfristens udløb.

Tilmeldingsfrist: Torsdag den 12. oktober 2017.


Rabat

Der tilbydes følgende rabatordninger på deltagergebyret:

 • 10% rabat ved samlet tilmelding af 3-4 personer fra samme virksomhed.
 • 15% rabat ved samlet tilmelding af mindst 5 personer fra samme virksomhed.
 • 15% rabat til alumner, som er medlem af AU's alumnenetværk. Bliv medlem på www.alumni.au.dk

Rabatterne kan ikke kombineres.  


Yderligere oplysninger

Kursus- og konferencekoordinator, Ella Posselt
Aarhus BSS Executive
Tlf. 8716 5963
E-mail: ep@au.dk 

Tilmelding

Todageskursus:

 • Torsdag den 26. oktober 2017
 • Torsdag den 2. november 2017

Tilmeldingsfrist: torsdag den 12. oktober 2017.

Tilmeld dig her

Kursusbevis

Kurset udgør 16 lektioner á 45 minutters varighed. Kursusbevis udleveres ved kursets afslutning og eftersendes ikke.

Modtag information

Ønsker du en brochure, telefonrådgivning eller mailopdatering om efter- og videreuddannelse?

Kontakt

Pernille Hjorth Nielsen

Kursuskoordinator
M
H bygn. 2610, 438
P +4587152361
P +4521841124