Du er her: Aarhus BSS Samarbejde Kurser og netværk Scenariebaseret strategiudvikling

Scenariebaseret strategiudvikling

På dette kursus lærer deltagerne at udvikle strategier, som kan bruges til at teste virksomhedens fremtidssikring. Deltagerne får mulighed for at arbejde med software inden for scenarieplanlægning.

Fakta om kurset

Datoer: 12.-13. december 2018 

Tid: kl. 9.00 - 16.00

Sted: Aarhus BSS, Fuglesangs Allé 4, 8210 Aarhus V

Undervisningssprog: Engelsk

Pris: 10.500 kr. ekskl. moms. Priserne er inklusiv materiale og forplejning. 
Rabatmuligheder

Tilmeldingsfrist: 28. november 2018. Tilmeldingen er bindende efter tilmeldingsfristens udløb.


Dit udbytte

Deltagere, som har gennemført kurset, vil være i stand til at:

  • Forstå og anvende metoderne inden for scenariebaseret strategiudvikling og dermed styrke virksomhedens konkurrenceevne i en omskiftelig verden.
  • Få en handlingsbaseret tilgang til, hvordan man opbygger virksomhedens fremsynethed ved hjælp af strategiske redskaber som fx udforskning af virksomhedens omgivelser og udvikling af fremtidsscenarier.

Kontakt

Pernille Hjorth Nielsen

Kursuskoordinator
M
H bygn. 2610, S413c
P +4587152361
P +4521841124

Om kurset

Hvis en virksomhed ikke ser fremad, vil den ikke kunne forandre sig. Ledere, som har ansvar for at beslutte, hvilke produkter eller services virksomheden skal investere i, og hvordan organisationen skal positionere sig på fremtidige markeder, har brug for en mere gennemtænkt beslutningsproces. Ledelsesstrategier er ofte emergente og sporadiske fremfor bevidste og velfunderende. På dette kursus lærer deltagerne at udvikle bedre strategier trin for trin og ved hjælp af software. 

Kurset gør brug af interaktive forelæsninger, software-baseret gruppearbejde, præsentationer og diskussioner. Kurset har en hands-on tilgang, hvor deltagerne får mulighed for at bruge metoden i praksis. Kurset gør ikke brug af avancerede matematiske eller statistiske analyser eller computermodellering.

Formålet med kurser er at:

  • Give ledere en praktisk introduktion til centrale teorier og metoder inden for udvikling og test af scenarier.
  • Udvikle og arbejde med scenariebaseret planlægning som en del af deres ledelse - og få værktøjer til kritisk at evaluere, revidere og forbedre virksomhedens strategier.
  • Introducere ledere til konkrete teknikker, så de kan integrere metoden i deres egen virksomhed og problemstillingerne.

Hvem er deltagerne?

Dette er et intensivt og kort kursus, som er målrettet virksomhedsledere med ansvar for at udvikle virksomhedens strategier, tage strategiske beslutninger og sætte en retning samt implementere strategier i deres virksomhed. Kurset er også relevant for virksomhedsrådgivere eller konsulenter. Kurset er relevant for folk fra forskellige brancher og industrier - og for ledere i både den offentlige og private sektor.

Dine undervisere

Professor René Rohrbeck forsker i strategi ved Institut for Virksomhedsledelse på Aarhus BSS, Aarhus Universitet. René har skrevet bogen “Corporate foresight – Towards a Maturity Model for the Future Orientation of a firm”, og hans forskning er publiceret i nogle af verdens førende tidsskrifter. Han har rådgivet virksomheder om en lang række emner som fx design af innovation management systems, udvikling og implementering af corporate foresight i virksomheder samt strategisk og økonomisk planlægning af nye forretningsområder. Inden René kom til Aarhus Universitet, arbejdede han seks år i det private erhvervsliv. Først hos Volkswagen, hvor han arbejdede med innovation management og dernæst hos Deutsche Telekom, hvor han beskæftigede sig med corporate foresight.

Dr Matthew Spaniol færdiggjorde sin ph.d.-afhandling i efteråret 2017. Afhandlingen har titlen “Scenario planning in practice: Empirical philosophy, social foundation, paradox, and definitions”. I sin forskning interesserer Matthew sig for strategic foresight samt videnskab og teknologi fra et sociologisk perspektiv. Han har været konsulent i både offentlige og private virksomheder i en række forskellige brancher. Han har stor erfaring fra den maritime sektor og har været leder for PERISCOPE-projektet i Nordsø-regionen - et projekt, som var drevet af innovation og fremsynethed. Han er fra USA.

Program

Foreløbigt program
Dag 1, session 1Introduktion og oversigt
Dag 1, session 2Avanceret strategiproces
Dag 1, session 3Trend-beregninger og systemtænkning
Dag 1, session 4Opbygning af scenarier
Dag 2, session 1Scenarier og strategi
Dag 2, session 2Udvikling af strategibog
Dag 3, session 3Udvælgelse af strategier
Dag 3, session 4Præsentationer og revision

Praktiske oplysninger

Vejledende læseplan
Hamel, G., & Prahalad, C. K. (1994). Competing for the future. Harvard Business Review, 72(4), 122–128.

Lehr, T. et al. (2017) ‘Scenario-based strategizing: Advancing the applicability in strategists’ teams’, Technological Forecasting and Social Change, 124, pp. 214–224. doi: 10.1016/j.techfore.2017.06.026.

Day, G. S. and Schoemaker, P. J. H. (2016) ‘Adapting to Fast-Changing Markets and Technologies’, California Management Review. SAGE Publications Inc, 58(4), pp. 59–77. doi: 10.1525/cmr.2016.58.4.59.

Spaniol, M. What is a Scenario? Ch. 4 in PhD Dissertation. 2017.

 


Andre har også kigget på...