Du er her: Aarhus BSS Samarbejde Kurser og netværk Brush-up i matematik

Brush-up i matematik

Har du behov for at få opfrisket matematikken, inden du starter på HD- eller MBA-uddannelsen? Så er dette kursus en mulighed.

Fakta om kurset

Dato: 18.-19. august 2018 (2 dages weekendkursus)

Tid: kl. 09.00 - 15.00

Hvor: Aarhus BSS, Fuglesangs Allé 4, 8210 Aarhus V

Pris: DKK 2.000 ekskl. moms. Priserne er inklusiv materiale og forplejning

Tilmeldingsfrist: 17. august 2018. Tilmeldingen er bindende efter tilmeldingsfristens udløb


Dit udbytte

Efter at have deltaget i kurset bør du være i stand til at formulere og fortolke økonomiske og matematiske udsagn præcist ved brug af matematisk terminologi og symboler. Denne kompetence vil være til stor hjælp i de økonomiske fag på HD- og MBA-uddannelsen. Kompetencen opnås ved, at du bliver fortrolig med følgende matematiske redskaber:

  • Basal algebra
  • Ligninger og uligheder
  • Funktionsanalyse
  • Rentesregning
  • Differentialregning og basal integralregning.

Kontakt

Pernille Hjorth Nielsen

Kursuskoordinator
M
H bygn. 2610, S413c
P +4587152361
P +4521841124

Om kurset

Mange problemer man møder indenfor økonomi, handel, finansiering og logistik kan med fordel formuleres ved brug af matematiske metoder. Derfor er matematik et vigtigt redskab ved analyse af fundamentale problemer indenfor disse fagområder.

I de fleste tilfælde vil finansielle beslutninger være gensidigt afhængige gennem deres betydning for udbud og efterspørgsel. Formålet med kurset er derfor at udvikle deltagerens evner til at benytte matematiske redskaber og dermed gøre ham eller hende i stand til at analysere disse typer afhængigheder og deres betydning for allokering af økonomiske resurser og finansielle aktiver.

På kurset vil du lære at formulere og fortolke økonomiske og matematiske udsagn præcist ved brug af matematisk terminologi og symboler. Denne kompetence vil være til stor hjælp i de økonomiske fag på HD- og MBA-uddannelsen.

Der er tale om et brush-up kursus, så du kan ikke forvente at få gennemgået det, der svarer til et B-niveau, men du vil få en gennemgang af terminologier og områder, som bliver anvendt på dit kommende studie.

Hvem er deltagerne?

Kurset henvender sig primært til personer, der begynder på HD 1. del, HD-F eller MBA-uddannelsen, og som har behov for at få genopfrisket matematikkompetencerne.

Dine undervisere

Din underviser på kurset er Rune Vammen Lesner, adjunkt og ph.d. på Institut for økonomi.


Andre har også kigget på...