Du er her: Aarhus BSS Samarbejde Kurser og netværk Aarhus BSS HR Executives Aarhus BSS HR-konference

Bridging the gap between generations

Bridging the gap between generations

  • #Onbording #Generationsledelse #Purpose 

Konkurrencen om kvalificeret arbejdskraft skærpes med høj beskæftigelse og nye kompetencebehov. Specielt de digitale indfødte, som erobrer arbejdsmarkedet lige nu er eftertragtede. Samtidig får vi et arbejdsmarked, hvor der aldrig har været flere generationer der skal kunne samarbejde. Det stiller store krav til at forstå tankegange og adfærdsmønstre, generationer imellem.

Ofte fokuserer vi på de unge, men hvor er lighedspunkterne? Kan vi undgå konflikterne? Kan vi i stedet skabe synergi og innovation gennem organisering og ledelse på tværs af generationerne?

Få inspiration til at omfavne aldersspændet og skabe organisationer med mening, som tiltrækker og inspirerer flere generationer. Bliv inspireret med forskning fra Aarhus BSS, og praktiske cases fra Telia, Creuna og YoungConsult.

Program:


Kl. 7:30-8:00

Morgenmad og networking

Kl. 8:00-8:15

Velkomst og introduktion
v/Thomas Korsgaard, Markedschef, Aarhus BSS Executive

Kl. 8:15 - 9:15

Er I attraktive nok til at vinde kampen?
v/Henrik B. Sørensen, Associate Professor, Aarhus BSS

Hvad sker der, når den nye generation er ansat og møder den generation, der blev ansat for snart længe siden? I vil finde ud af, at den nye generation er god til ny teknologi og nye forretningsmodeller. I vil også finde ud, at den nye og den gamle generation har helt forskellige karrierebegreber og behov i ansættelsesforholdet. En god kantine er ikke længere nok. Derudover vil de kompetente unge blive en mangelvare. Så hvordan vil du og din virksomhed vinde det slag?

Få indblik i en ny generations karrierevalg og –overvejelser og lær at tilpasse din virksomhed til den arbejdskraft du ikke kan undvære.

Kl. 9:15-9:45

Pause og networking

Kl. 9:45-10:15

Onboarding med succes
v/Sara Marie Alvad, Lead Brand and Communication Consultant, Creuna

Hos det digitale bureau Creuna er talentpleje højt på prioritetslisten. Faktisk er mere end hver femte medarbejder i det store digitale bureau tidligere praktikanter i selvsamme virksomhed. Men hvordan sikrer man en god balance mellem junior/senior-medarbejdere. Hvordan får man praktikanter integreret fagligt og socialt? Hvordan giver man støtte uden at tage over? Og ultimativt, hvordan bliver unge talenter til kyndige konsulenter? Hør om Creunas særlige praktikantprogram kaldet Sparks , der tidligere i år vandt prisen for Øtjyllands bedste praktikprogram.

Kl. 10:15 - 10:45

Praktikanten og flyvene farmor på nye eventyr
- en historie om generationsledelse i Telia

v/Ina Buonaventsen Kummerfeldt , Growth and Development specialist, Telia Company

Lær om, hvordan Telia har skabt flere relationer og vidensdeling på tværs af generationer ved at skabe nye strukturer og lytte til generationers forskelligartede behov. Med udgangspunkt i en antropologisk tilgang og et åbent sind fortæller Ina, hvordan man som leder kan få flere gevinster og færre konflikter, når man skal lede mange generationer på samme arbejdsplads.

Kl. 10:45 - 11:15 Pause og networking
Kl. 11:15 - 11:45

#Youngster – Hvad er de unges forventninger til et arbejdsliv?
v/Mikkel Sandal Hansen, partner, YoungConsult

At medarbejdere ønsker fleksibilitet, frihed og anerkendelse er intet nyt. Slet ikke. Grunden til vi taler om forskellen på generationer er blot, at vores lunte er kort. Kan du ikke sætte handling bag ordene, så er vi videre. Det handler om gradbøjning og forståelse af, hvad “fleksibilitet” og “frihed” er for det enkelte unge menneske. Hvordan “anerkendelse” gives og for hvad. Hvordan et ungt “fællesskab” fungerer. Og hvad er der med “purpose” - hvordan oversættes det lige i en praktisk virkelighed? Hvad siger de unge selv? Hør YoungConsults råd til virksomheder, der vil have succes med at tiltrække og udvikle #Youngsters.
Kl. 11:45 Tak for i dag og networking
Kl. 12:00 (optional)

Lunch and learn - matchmaking
v/Martin Lie, CO-Founder & Partner, Cand

Cand hjælper virksomheder med at møde dygtige studerende, og virksomheden har udviklet et business akademi for studerende, som har fokus på personlig udvikling, faglige værktøjer og styrket erhvervsparathed. Formålet er at give mulighed for at matche virksomheders udfordringer med kvalificerede studerende - uden alt besværet, der er forbundet med en rekrutteringsproces.

Oplægsholdere:


Henrik B. Sørensen, Associate Professor, Aarhus BSS

Henrik B. Sørensen er Associate Professor i organisationsteori ved Aarhus BSS. Han har igennem sin karriere beskæftiget sig med strategiske og organisatoriske problemstillinger i både teori og praksis. Henrik har de senere år arbejdet meget med, hvordan ny teknologi påvirker fremtidens virksomheder, deres strategier og forretningsmodeller og ikke mindst med, hvordan nye personalestrategier kan hjælpe virksomheder med at klare de nye udfordringer fra ny teknologi.

Henrik Sørensen har undervist i en lang række fag som design af virksomheders organisations strukturer, virksomheders strategi og Human Ressource Management og holdt en lang række foredrag for virksomheder og offentlige organisationer.

Ina Buonaventsen Kummerfeldt, Growth and Development specialist, Telia Company

Ina Buonaventsen har bl.a. en antropologisk baggrund og erfaring med HR og organisationsudvikling fra både private og offentlige organisationer. De sidste fire år har Ina arbejdet med HR i Telia, bl.a. med fokus på generationsledelse og talentudvikling. Telia har med omkring 1.000 ansatte i Danmark, hvoraf ca. 20 % består af Generation Z. Telia har succes med at sætte generationsledelse på dagsordenen. Fx viste det sig, at medarbejderomsætningen i Telias kundeserviceafdeling faldt med hele 40 % på kun et år, efter at afdelingen havde indført adskillelige motivations-initiativer, der henvendte sig til Generation Z.

Sara Marie Alvad, Lead Brand and Communication Consultant, Creuna

Sara Marie Alvad har de seneste ti år har rådgivet alt fra iværksættervirksomheder til store internationale brands om digital kommunikation, og (employer) branding. Hun har de seneste fem år været hos det digitale bureau Creuna, hvor hun også er en del af bureauets ledelse. Foruden sin fag- og ledelseshat, står Sara i spidsen for Creunas prisvindende praktikantprogram Sparks, der har vist sig at være en af bureauets største employer branding-succeser, da programmets gode ry er med til at tiltrække nogle af de allerdygtigste digitale talenter i Aarhus.

Mikkel Sandal Hansen, partner, YoungConsult

Mikkel har med sin partner Andreas stiftet rådgivningsvirksomheden YoungConsult, ud af en frustration over, at erhvervslivet ofte misforstår unges præferencer, motiver og adfærd. Baseret på case studier, interviews og egne holdninger har de skrevet bogen #Youngster, som er en åbning til det unge sind. Baseret på denne bog, og de oparbejdede erfaringer, arbejder de med at rådgive HR og ledere i alt fra at skabe internt forankret employer branding til at integrere purpose i ledelse og performance management. Deres afsæt er unge, men filosofien er, at vi alle er i samme båd. At vi sammen skal skabe et meningsfuldt arbejdsliv

Martin Lie, CO-Founder & Partner, Cand

Martin er CO-founder af virksomheden Cand, som lever af at matche virksomheder med studerende. Baseret på oplevelser af, at alt for mange virksomheder ikke udnytter det potentiale, der er i at arbejde sammen med studerende, har Cand udviklet en unik forretningsmodel, som gør det let for virksomheder "at låne" studerendes arbejdskraft, så forretningsudfordringer kan omsættes til udviklingsmuligheder. Martin er uddannet cand.merc i strategi, organisation og ledelse og har siden sin studietid bl.a. arbejdet hos Rambøll Management Consulting, inden han sammen med Partneren Casper Skjold Nielsen startede Cand.

Praktiske oplysninger

Dato: Torsdag den 8. november 2018
Tid: Kl. 7.30 – 11.45
Sted: Aarhus BSS, Fuglesangs Allé 4, 8210 Aarhus V, bygning 2610, øvre multisal 

Der er et begrænset antal pladser, som fordeles efter først til mølle-princippet.
Deadline for tilmelding er den 6. november 2018.

Gratis deltagelse for medlemmer af Aarhus BSS HR Executives

Thomas Korsgaard

Markedsføring og relationer
M
H bygn. 2610/S, S406
P +4587150402
P +4527101826

Kirsten Nielsen

Partner Relations Manager