Du er her: Aarhus BSS Om Aarhus BSS Nyheder vis

Jura-studerende skal dyste om arbejdsret i EU

49 jura-studerende fra 12 lande mødes den 15.-17. juni i Aarhus for at dyste i EU arbejdsret i den såkaldte Hugo Sinzheimer Moot Court Competition. Det foregår på Aarhus Rådhus, i Tinghuset og på Juridisk Institut på Aarhus BSS, Aarhus Universitet, som har arrangeret processpillet.

14.06.2017 | Michael Schrøder

”Det er en meget stor ære for os at få lov til at arrangere dette års Hugo Sinzheimer Moot Court Competition om arbejdsret i EU, og vi glæder os rigtigt meget til at følge konkurrencen blandt de dygtige studerende,” siger prodekan for uddannelse på Aarhus BSS, Per Andersen, der torsdag aften skal byde de jurastuderende velkommen til Aarhus.

Moot Court Competition bruges ofte i den juridiske verden for at træne studerende med virkelighedsnære processpil om et specifikt juridisk område. Studerende fra Juridisk Institut på Aarhus BSS er for eksempel 12 gange gået videre fra de indledende runder i den kendte, årlige Vis Moot i Wien.

Det er første gang, at Juridisk Institut lægger hus til en international Moot Court Competition, hvilket blandt andet giver anledning til at vise instituttets nye Max Sørensen Retssal frem, hvor de indledende runder finder sted fredag.

Lørdag er der semifinaler og finale samt vinderceremonien i Tinghuset i Vester Allé. Finalen er kl. 13.30 og er i øvrigt åben for alle interesserede.

Deltagerne kommer fra Østrig, Belgien, Danmark, Finland, Frankrig, Holland, Ungarn, Georgien, Litauen, Polen, Portugal og Spanien. Dertil kommer et blandet europæisk hold. I alt 49 studerende, 27 coaches, fordelt på 13 hold og fra 12 lande. Dertil kommer de 13 dommere fra ni europæiske lande, som alle er internationale jurister med ekspertise i arbejdsret.

Konkurrencen er opkaldt efter den tyske jurist Hugo Sinzheimer, der levede fra 1875 til 1945 og anses som arbejdsrettens fader ikke bare i Europa men internationalt. Under nazitiden flygtede Hugo Sinzheimer til Amsterdam, hvor han straks blev professor på Universiteit van Amsterdam, og som senere etablerede Hugo Sinzheimer Instituttet.

Det er kun anden gang, at Hugo Sinzheimer Moot Court Competition bliver afviklet. Sidste år åbnede konkurrencen i netop i Amsterdam, og næste år holdes konkurrencen i den italienske by Cassino.

For yderligere oplysninger:

Adjunkt Natalie Videbæk Munkholm

Juridisk Institut, Aarhus BSS: 87 16 59 78

Professor Kim Sommer Jensen

Juridisk Institut, Aarhus BSS: 87 16 56 76

 

Læs mere om Hugo Sinzheimer Moot Court Competition 2017.

Aarhus BSS