Du er her: Aarhus BSS Om Aarhus BSS Nyheder

Nyheder

Det kan være grund til at være bekymret, når autoritære ledere træder frem på verdensscenen. Bag den dominerende leder står et kampklart folk, som ønsker at eskalere konflikter. Foto: Colourbox

21.03.2017 | Forskningsnyhed

Hvorfor ønsker vi dominerende ledere?

Ny forskning fra Aarhus BSS viser, at støtte til den dominerende leder kommer fra dem, som er klar til at løse landets konflikter ved angreb fremfor forsvar.

Foto: Colourbox

21.03.2017 | Forskningsnyhed, Aarhus BSS

Børn af ældre mødre trives bedre

Gennemsnitsalderen for, hvornår kvinder får børn, er steget støt de sidste mange år – og det er faktisk slet ikke så skidt! Ny forskning fra Aarhus BSS viser, ældre mødre er mindre tilbøjelige til at straffe og skælde ud, når de opdrager deres børn, og de har børn med færre adfærdsmæssige, sociale og følelsesmæssige vanskeligheder.

15.03.2017 | Samfund og politik

Blå vælgere vil have stærke ledere

Vores ideologiske ståsted bestemmer ikke bare, hvilket parti vi helst vil stemme på. Det er også afgørende for, hvilke egenskaber vi søger hos politiske kandidater. Er du højreorienteret vil du helst have en stærk leder. Er du venstreorienteret søger du mere bløde værdier.

Problemet er, at vi ved, at lederevalueringerne afspejler andet end den ledelse, der faktisk foregår ude på arbejdspladserne,” siger Christian Bøtcher Jacobsen, lektor ved Institut for Statskundskab, Aarhus BSS. Foto: Melissa Bach Yildirim

14.03.2017 | Aarhus BSS

Danske ledere overvurderer sig selv

Der er ofte afgrundsdyb forskel på, hvordan ledere og medarbejdere opfatter den ledelse, der udføres i organisationen. Lederevalueringer skal derfor bruges med omtanke, viser forskning fra Aarhus BSS, Aarhus Universitet.

14.03.2017 | Talentudvikling

Ph.d.’ere skaber værdi i det private erhvervsliv

Ph.d.’ere fra Aarhus BSS har meget at tilbyde erhvervslivet, fordi de kan løse komplicerede problemstillinger, som kræver stort analytisk og metodisk overblik. Det fortæller Per Baltzer Overgaard, som er prodekan for forskning og talentudvikling på Aarhus BSS, og som her sætter ord på udviklingen.

En ny undersøgelse blandt knap 1000 danske politikere viser, at politikerne i høj grad også tolker og udlægger informationer ud fra deres politiske holdninger til et emne.

13.03.2017 | Samfund og politik

Holdninger styrer fakta i dansk politik

Ny forskning fra Institut for Statskundskab på Aarhus BSS viser, at danske byrådspolitikere i høj grad er styret af deres holdninger til et emne, når de skal udlægge faktuelle oplysninger og informationer om emnet.

Folkekirkens Nødhjælp samler ind i hele landet søndag den 12. marts. Men også via mail og sms samles der ind.

12.03.2017 | Forskningsnyhed

Længere deadlines får folk til at donere flere penge

Vi bliver mere rundhåndede i forhold til at donere penge til eksempelvis nødhjælp via mail og sms, hvis vi ikke føler os (for) pressede til give med det samme. Men deadlines får i sig selv ikke flere til at donere. Det viser et nyt studie fra Aarhus BSS.

12.03.2017 | Forskningsnyhed

Reminder-mails øger donationer, men...

Ny forskning viser, at reminder-mails får flere til at donere penge til velgørenhed. Men samtidig får den ekstra mail markant flere til at framelde sig mailinglisten, hvilket i det lange løb kan reducere donationerne med op til en tredjedel. Frameldingerne kan dog reduceres med simple midler.

06.03.2017 | Aarhus BSS

Ny uddannelse for bestyrelsesformænd lanceres i Aarhus

Formandens rolle som leder af bestyrelsen kræver særskilt fokus. Derfor lancerer Aarhus BSS en uddannelse specifikt til formændene. Helt rigtigt at gøre mener bestyrelsesnetværk, formænd og rekrutteringsfolk.

Dale T. Mortensen. Foto: Lars Kruse

02.03.2017 | Offentligheden/ Pressen

Aarhus BSS etablerer Dale T. Mortensen Center

Tre år efter Nobelpris-vinder Dale T. Mortensens død etablerer Aarhus BSS ved Aarhus Universitet nu et nyt forskningscenter, der skal videreudvikle den amerikanske økonomiprofessors teorier.

Viser resultater 1 til 10 ud af 90

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste