Du er her: Aarhus BSS Om Aarhus BSS Nyheder

Nyheder

Danskerne søger information om sund kost hos mange forskellige kilder. Brugen af internettet til informationssøgning, særligt blandt de unge, er dog mere fremtrædende i Danmark end i andre lande. Foto: Colourbox

17.11.2017 | Videnudveksling

Nye medier kan udfordre de officielle kostråd

Danskerne søger i stigende grad viden om sund kost på nye medier som madblogs og sociale medier. Viden fra disse kilder er dog ikke altid evidensbaseret, og nogle gange strider oplysningerne mod de officielle sundhedsanbefalinger. Det kan være en udfordring for myndighederne. I en ny rapport undersøger Aarhus BSS, Aarhus Universitet…

Professor Lasse Højlund Christensen
Professor Søren Højgaard Mørup

16.11.2017 | Navne

Professorer beskikket til vigtigt juridisk nævn

Jura-professorerne Søren Højgaard Mørup og Lasse Højlund Christensen er blevet beskikket til det vigtige Procesbevillingsnævn.

Lektor Charlotte Jonasson får overrakt Tietgenprisen. Foto: DSEB

15.11.2017 | Priser

Forsker på Psykologisk Institut modtager prestigefuld Tietgenpris

Lektor ved Psykologisk Institut på Aarhus BSS, Charlotte Jonasson, modtog tirsdag aften årets Tietgenpris på 500.000 kr. for sin forskning i teamsamarbejde og ikke mindst, hvordan vi kan lære af vores fejl på tværs af forskellige kulturer. Et forskningsområde, som der er stigende interesse omkring både herhjemme og internationalt.

Fra venstre: Isabella Kjærgaard, Oskar Rubin, Inge Fogh, Hany Dughaim, Marcus Jensen, Jesper Lyngby Andersen og Sigurd Velling.

13.11.2017 | Studerende

Jura-studerende vandt fornem titel

Jura-holdet Club Munch Andersen fra Aarhus BSS kan nu kalde sig vinder af Trans-European Moot Court Competition 2017.

AMBA-akkrediteringen gives til MBA-uddannelser af højeste internationale kvalitet.

13.11.2017 | Aarhus BSS

Aarhus BSS får 5-årig AMBA-akkreditering

Aarhus BSS har for første gang modtaget den fulde 5-årige AMBA-akkreditering for fakultetets MBA-uddannelse. Akkrediteringen afspejler uddannelses høje internationale standard og er et vigtigt kvalitetsstempel, siger dekan Thomas Pallesen.

Sandsynligheden for at der bliver taget højde for kønsforskelle i medicinsk forskning stiger, hvis første- eller sidste-forfatter er en kvinde, men også med andelen af kvinder i forskerteamet generelt. Den stærkeste sammenhæng ses, hvis en kvinde har en ledende rolle i forskerteamet. Foto: Lars Kruse, AU

06.11.2017 | Forskningsnyhed

Kvinder i forskerteamet sikrer flere nuancer i medicinsk forskning

Forskerteam fra Aarhus BSS og Stanford University viser en sammenhæng mellem kønsdiversitet i forskerstaben og graden af opmærksomhed på kønsforskelle i medicinsk forskning. Det kan være afgørende for liv og død samt have store økonomiske konsekvenser.

Mens Sverige og Storbritannien tillader tidligt statsborgerskab som en opmuntring for at fremme integration og bidrag til værtslandet, ser Danmark et statsborgerskab som en belønning til dem, som har anstrengt sig for at klare de vanskelige krav.

02.11.2017 | Forskningsnyhed

Skal Danmark være en lukket klub?

Kravene til statsborgerskab er så svære, at selv en del danske borgere ikke lever op til dem. Resultatet fra nyt studie ved Aarhus BSS rejser spørgsmålet, om det er rimeligt at stille højere krav til andre end til sig selv.

26.10.2017 | Private og offentlige virksomheder

Leder, kom ned fra ølkassen

Ny bog samler resultaterne fra fire års forskning i ledelse, der virker i offentlige og private organisationer.

Foto: Bjarne Lütchke/Scanpix

19.10.2017 | Samfund og politik

Sænkning af kriminel lavalder uden afskrækkende effekt

Andelen af 14-årige, der begik en straffelovsovertrædelse, blev ikke mindre, da man i 2010 til 2012 sænkede den kriminelle lavalder fra 15 til 14 år. Det viser en ny undersøgelse fra TrygFondens Børneforskningscenter gennemført af forskere fra Aarhus BSS og VIVE.

13.10.2017 | Forskningsnyhed

Peter kommer lettere til jobsamtale end Ali

Og de offentlige arbejdsgivere sorterer lige så tit Ali fra som i den private sektor, selv om Alis kvalifikationer er nøjagtig de samme som Peters, viser ny forskning fra Aarhus BSS.

Viser resultater 1 til 10 ud af 138

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste