Du er her: Aarhus BSS Om Aarhus BSS Nyheder

Nyheder

Den 27.-28. april inviterer Institut for Forretningsudvikling og Teknologi, Aarhus BSS til workshop om fremtidens teknologier. Foto: AU Foto

24.04.2017 | Arrangement

Fremtidens teknologier på dagsordenen i Herning

Den 27.-28. april inviterer Institut for Forretningsudvikling og Teknologi, Aarhus BSS til workshop om fremtidens teknologier. Workshoppen er for virksomheder i Herning og omegn og afholdes på vegne af CTIF Global Capsule (CGC).

Rasmus Jørgensen og direktøren i Jyden, Jens Agergaard.

07.04.2017 | Uddannelsesnyhed

Samarbejde med virksomhed under studiet fører til job

Rasmus Jørgensen er uddannet Cand. Polyt. fra Aarhus BSS ved Aarhus Universitet og har været i et samarbejde med virksomheden Jyden under hele uddannelsesforløbet. Nu er han fastansat, og det er ikke tilfældigt.

03.04.2017 | Priser

CON AMORE vinder prestigefuld international pris

The European Federation of Psychology Associations (EFPA) har meddelt, at The Aristotle Prize 2017 går til “The Center on Autobiographical Memory Research” (CON AMORE), et Center of Excellence finansieret af Danmarks Grundforskningsfond. Prisen uddeles hvert andet år til en psykolog eller gruppe af psykologer, som er internationalt anerkendt for…

Professor Erik Reimer Larsen. Foto: Julia Rolsted Stacey.

28.03.2017 | Navne

En international forsker vender hjem

Efter mange år i udlandet er Erik Reimer Larsen nu vendt tilbage til Danmark som professor på MGMT. Den 6. april holder han sin tiltrædelsesforelæsning med titlen ”Please wait: Understanding delays, feedback and complexity in decision making” – et emne som han har beskæftiget sig med gennem hele sin forskerkarriere.

Professor Andrea Carugati. Foto: Julia Rolsted Stacey.

28.03.2017 | Navne

En international teamplayer

Andrea Carugati er netop blevet udnævnt til ny professor på MGMT. Den 6. april afholder han sin tiltrædelsesforelæsning på instituttet med titlen: A systemic view of IT and organisations: From individual activities to sector wide modernisations.

28.03.2017 | Forskningsnyhed

Oprør fra udkanten

Rune Stubager og Kasper Møller Hansen har analyseret folketingsvalget 2015 og forklarer i bogen ’Oprør fra udkanten’, hvorfor danskerne stemte, som de gjorde. Desuden giver de deres bud på, hvad de kommende års vælgeradfærd vil byde på.

Det kan være grund til at være bekymret, når autoritære ledere træder frem på verdensscenen. Bag den dominerende leder står et kampklart folk, som ønsker at eskalere konflikter. Foto: Colourbox

21.03.2017 | Forskningsnyhed

Hvorfor ønsker vi dominerende ledere?

Ny forskning fra Aarhus BSS viser, at støtte til den dominerende leder kommer fra dem, som er klar til at løse landets konflikter ved angreb fremfor forsvar.

Foto: Colourbox

21.03.2017 | Forskningsnyhed, Aarhus BSS

Børn af ældre mødre trives bedre

Gennemsnitsalderen for, hvornår kvinder får børn, er steget støt de sidste mange år – og det er faktisk slet ikke så skidt! Ny forskning fra Aarhus BSS viser, ældre mødre er mindre tilbøjelige til at straffe og skælde ud, når de opdrager deres børn, og de har børn med færre adfærdsmæssige, sociale og følelsesmæssige vanskeligheder.

15.03.2017 | Samfund og politik

Blå vælgere vil have stærke ledere

Vores ideologiske ståsted bestemmer ikke bare, hvilket parti vi helst vil stemme på. Det er også afgørende for, hvilke egenskaber vi søger hos politiske kandidater. Er du højreorienteret vil du helst have en stærk leder. Er du venstreorienteret søger du mere bløde værdier.

Problemet er, at vi ved, at lederevalueringerne afspejler andet end den ledelse, der faktisk foregår ude på arbejdspladserne,” siger Christian Bøtcher Jacobsen, lektor ved Institut for Statskundskab, Aarhus BSS. Foto: Melissa Bach Yildirim

14.03.2017 | Aarhus BSS

Danske ledere overvurderer sig selv

Der er ofte afgrundsdyb forskel på, hvordan ledere og medarbejdere opfatter den ledelse, der udføres i organisationen. Lederevalueringer skal derfor bruges med omtanke, viser forskning fra Aarhus BSS, Aarhus Universitet.

Viser resultater 1 til 10 ud af 96

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste