Du er her: Aarhus BSS Insights Nyheder

Nyheder

27.08.2018 | Samfund og psykologi

Små børn foretrækker vindere - men undgår dem, som tromler deres vilje igennem

Små børn på bare halvandet år foretrækker de individer, som andre underkaster sig for. Det ligger tilsyneladende dybt i os mennesker at opsøge dem med høj status, sandsynligvis fordi det gennem evolutionshistorien har kunnet give adgang til ressourcer, territorium og partnere at være sammen med dem.

17.08.2018 | Samfund og psykologi

Muskuløse sælgere booster mænds forbrug

Når mænd bliver ekspederet af høje muskuløse mænd, bruger de flere penge og køber dyrere produkter end kvinder. Det gælder især, hvis den mandlige kunde ikke selv er så høj og muskuløs. Den viden kan også bruges i annoncer og anden markedsføring for at øge salget af for eksempel dyre ure og smykker til mænd.

29.06.2018 | Erhverv og økonomi, Podcast

Hvad er god ledelse 4 - Motivér dine medarbejdere

PODCAST - Motiverede medarbejdere skaber resultater. Men hvordan kan lederen arbejde med sine medarbejderes motivation? Og skal man det? Lektor i statskundskab ved Aarhus BSS, Christian Bøtcher Jacobsen fortæller i denne podcast om, hvordan man kan arbejde med motivation.

29.06.2018 | Samfund og politik

Hvor sætter vi krydset, når krisen kradser

LONGREAD - Når vi går fra økonomiske gode tider til dårlige, påvirker det også vores politiske holdninger. Men hvordan og hvor meget? Fire politik-forskere fra Institut for Statskundskab på Aarhus BSS har fra forskellige vinkler undersøgt vores politiske holdningsdannelse i økonomiske nedgangstider. Læs de spændende resultater her.

29.06.2018 | Samfund og psykologi

Forbrugerne har ret - Økologi er sundere

Økologiske varer er 30 procent sundere end konventionelle. Forbrugerne ved det godt. Selv om de ikke ved, hvorfor de ved det. Forvirret? Få forklaringen her.

27.06.2018 | Erhverv og økonomi, Podcast

Hvad er god ledelse 3 - Træn dit lederskab

PODCAST - En god leder holder sig i form ved at træne sit lederskab. Træning giver mere aktive ledere, og aktiv ledelse giver bedre resultater. Hør lektor Anne Bøllingtoft, Institut for Virksomhedsledelse ved Aarhus BSS, fortælle om ledelsestræning, der virker.

22.06.2018 | Samfund og psykologi

Den digitale slikskål

Brugen af teknologier kan gøre os klogere. Men vores teknologivaner kan også forstyrre os så meget i vores læring, at resultatet bliver det modsatte. Adjunkt Jesper Aagaard fra Psykologisk Institut på Aarhus BSS har forsket i vores teknologivaner og lancerer begrebet ”digital distraktion”.

07.06.2018 | Erhverv og økonomi, Podcast

Hvad er god ledelse 2 - Public service som motivation

PODCAST - Hvordan påvirker forskellige former for ledelse medarbejdernes motivation? Det forklarer leder af Kronprins Frederiks Center for Offentlig ledelse, professor i statskundskab, Lotte Bøgh Andersen, i dette afsnit.

07.06.2018 | Erhverv og økonomi, Podcast

Hvad er god ledelse 1 - Søløveprincippet

PODCAST - Nogle ledere er bare bedre end andre ledere. Men hvad gør en leder til en god leder? Professor Lotte Bøgh Andersen, Institut for Statskundskab, og centerleder på Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse på Aarhus BSS, fortæller i dette afsnit om forskellige ledelsesformer.

06.06.2018 | Samfund og politik

Vi kan arbejde fem år længere

Ja, vores helbred er godt nok til, at vi kan klare nogle år mere på arbejde, før vi går på pension. Det gælder især for de højtuddannede og for kvinder, viser ny forskning fra Aarhus BSS.

Viser resultater 31 til 40 ud af 73

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 Næste