Du er her: Aarhus BSS Insights Nyheder

17.06.2019 | Erhverv og økonomi

Præstationsløn kan påvirke psykisk helbred

Antallet af recepter på medicin mod depression og angst til medarbejdere stiger, når virksomheder indfører en eller anden form for præstationsløn. Og kvinderne flygter i højere grad end mænd til andre job, når de frygter for deres psykiske helbred. Det viser ny forskning fra Aarhus BSS.

29.05.2019 | Samfund og politik

Flygtninge flytter ind og flytter stemmer

I langt de fleste danske kommuner rykker vælgerne til højre, når flygtningetallet stiger. Indvandringskritiske partier får markant fremgang. Tendensen gælder dog ikke i storbyerne. Forskerne forklarer forskellen på land og by med, at indvandrere og indfødte omgås hinanden forskelligt i små og store byer.

27.05.2019 | Sundhed og sygdom

Tidlig psykisk sygdom hos mor kan påvirke børns skolegang

Jo tidligere en mor har fået stillet en psykiatrisk diagnose, jo større er sandsynligheden for, at hendes børn ikke klarer sig igennem folkeskolen og gennemfører folkeskolens afgangseksamen. Det viser et nyt forskningsprojekt fra Aarhus BSS.

14.05.2019 | Samfund og politik

Urmennesket i stemmeboksen

PODCAST - Vi tager hukommelsen fra urmenneskets logik, som er lagret dybt inde i vores hjerner, med ind i stemmeboksen og lader os til en vis grad påvirke af den, fortæller professor Michael Bang Petersen og lektor Lasse Laustsen i denne podcast.

10.05.2019 | Samfund og politik

Mudderkastning betaler sig i politik

Politiske partier kan svække rivalernes omdømme blandt vælgerne. En effektiv strategi er at give sine politiske modstandere skylden for aktuelle problemer, viser ny forskning fra Aarhus BSS.

06.05.2019 | Samfund og politik

Danske vælgere er dårlige tabere

Ny forskning viser, at vælgernes opfattelse af det danske demokrati påvirkes af, om de stemmer på et vindende parti eller på et tabende. Særligt opsigtsvækkende er det, at tabernes utilfredshed stadig hænger ved tre år efter et valg.

29.04.2019 | Erhverv og økonomi

Hvad er god ledelse 5 - Del ud af dit lederskab

PODCAST - Invitér medarbejderne med ind i ledelsesrummet, siger lektor i arbejds- og organisationspsykologi Thomas Faurholt Jönsson, Psykologisk Institut, og forklarer i denne podcast, hvordan man som leder håndterer det.

08.04.2019 | Mennesker og kulturer

Kvinder køber sundt, når de ser en lækker fyr

Hvad vi spiser og drikker, når vi ser en mulig, attraktiv partner, er stadig styret af urinstinkter. Det betyder, at kvinder køber sundere mad, når de ser en lækker mand, mens mænd køber dyrere mad, når de ser en attraktiv kvinde.

25.03.2019 | Samfund og politik

Vælgernes dagsorden

PODCAST - Lyt med, når professor Rune Stubager, én af Danmarks førende eksperter i vælgeradfærd, forklarer, hvem der bestemmer dagsordenen i en valgkamp, hvilke emner, der betyder mest for vælgerne, og om hvorfor spørgsmålet om flygtninge og indvandrere kan få afgørende betydning.

22.03.2019 | Samfund og politik

Fire historiske valg til Folketinget - og et på vej?

LONGREAD - Insights tager dig med tilbage til fire historiske valg, der hver især har sat aftryk i det politiske univers. Og giver et bud på, hvad der måske kommer til at gøre dette års folketingsvalg historisk.

Viser resultater 1 til 10 ud af 71

1 2 3 4 5 6 7 8 Næste