Du er her: Aarhus BSS Insights Nyheder

22.03.2019 | Samfund og politik

Fire historiske valg til Folketinget - og et på vej?

LONGREAD - Insights tager dig med tilbage til fire historiske valg, der hver især har sat aftryk i det politiske univers. Og giver et bud på, hvad der måske kommer til at gøre dette års folketingsvalg historisk.

21.03.2019 | Samfund og politik

Verdensmestre i valg

PODCAST - Danskerne er verdensmestre i at afholde valg. Hør professor i statskundskab Jørgen Elklit forklare hvorfor, når han i denne podcast tager os med ind i maskinrummet bag et dansk valg.

05.03.2019 | Pædagogik, læring og filosofi

Pressede lærere vælger Anders frem for Ahmed

Når danske folkeskolelærere er pressede, diskriminerer de elever med mellemøstlige navne. Det er konklusionen på ny forskning fra TrygFondens Børneforskningscenter ved Aarhus BSS. Det er ikke racisme, der er årsagen til diskriminationen men derimod arbejdspres. Når lærernes arbejdsbyrde reduceres, eliminerer man samtidig diskriminationen.

01.03.2019 | Erhverv og økonomi

Robotterne kommer 2 - En fremtid med automatisering

PODCAST - Økonomiprofessor Philipp Schröder fortæller om, hvad der skal til for at Danmark kan høste gevinsten ved automatisering, og han advarer mod den skjulte skurk, der kan ødelægge det hele.

06.02.2019 | Sundhed og sygdom

Børn med diabetes klarer sig fint i skolen

Danske børn med type 1-diabetes klarer sig i gennemsnit nøjagtig lige så godt i folkeskolen, som deres klassekammerater uden den belastende sygdom. Det viser det hidtil største studie af, hvordan børn med diabetes klarer sig i skolen. Studiet er gennemført på Aarhus BSS i samarbejde med danske og udenlandske forskere.

04.02.2019 | Erhverv og økonomi

Storrumskontorer kan nedsætte arbejdsglæden

Jo flere, man sidder på et kontor, jo sværere er det at samarbejde med sine kollegaer, føle sig godt tilpas og være glad for sit arbejde, viser ny forskning fra Aarhus BSS. Det bør have betydning for, hvordan erhvervsledere angriber kontorindretning fremover, mener forsker bag studiet.

24.01.2019 | Sprog og kommunikation

Nudging på godt og ondt

PODCAST - Nudging er ikke bare et vidundermiddel. Der er også utilsigtede effekter af nudging. Adjunkt Mette Trier Damgaard, Institut for Økonomi, fortæller i denne podcast, hvad man især skal være opmærksom på, hvis man vil forsøge sig udi disciplinen at nudge.

17.01.2019 | Sundhed og sygdom

Forskere kortlægger sammenhænge mellem psykiske sygdomme

Halvdelen af dem, der udvikler en svær psykisk lidelse som depression før de fylder 20, vil også udvikle en angstlidelse i løbet af de næste 15 år. Det er blot ét af de mange resultater, som en ny landsdækkende befolkningsundersøgelse fra Aarhus BSS ved Aarhus Universitet viser om sammenhængene mellem forskellige psykiske sygdomme.

09.01.2019 | Erhverv og økonomi

Risikerer elsektoren sin egen ”finanskrise”?

Elselskaberne bliver større og større, konsoliderer sig og krydser grænser. Men kan samfundet tillade elselskaberne at gå konkurs, hvis de trods anstrengelserne ikke formår at drive forretning? Eller er de blevet så vitale for samfundet, at de i realiteten er ”too big to fail”? Ligesom det skete i finanssektoren efter finanskrisen. Ny forskning…

04.12.2018 | Samfund og politik

Klassesamfundet lever – og hvad så?

På trods af en udbredt opfattelse af at klassesamfundet er afgået ved døden, lever danskernes klassebevidsthed i bedste velgående og er stort set uændret de seneste 60 år. Og det er ikke ligegyldigt.

Viser resultater 1 til 10 ud af 62

1 2 3 4 5 6 7 Næste