Du er her: Aarhus BSS Forskning Ph.d. Ph.d.-programmer Jura En ph.d. er så absolut en overvejelse værd

En ph.d. er så absolut en overvejelse værd


Fakta om ph.d.-uddannelsen

Ph.d.-uddannelsen på Juridisk Institut er et lønnet, 3-årigt forskningsforløb, hvor du under frie rammer forsker i et selvvalgt emne inden for et af instituttets fagområder med tæt sparring fra erfarne forskere.

Derudover underviser du studerende, deltager i seminarer og konferencer i ind- og udland og formidler din forskning i tidsskrifter. Et spændende udlandsophold er også en del af forløbet, og generelt opbygger du via ph.d.-forløbet værdifulde professionelle netværk internt og eksternt.

 • Ansøgningsfristen er 2. oktober 2018. Vi optager mellem 5-10 jurister/erhvervsjurister hvert år. 
 • Se retningslinjer
 • Se "Guide til ansøgningsprocessen" nedenfor 

Juridisk Institut - kort fortalt

>> Guide til ansøgningsprocessen <<

4 sandheder om ph.d.-forløbet

 1. Du får et solidt boost til din karriere: En ph.d. giver dig dybdegående specialistviden og stærke metodiske, analytiske og formidlingsmæssige kompetencer, som er efterspurgt i både den offentlige og private sektor 

 2. Du får din hverdag i et inspirerende forskningsmiljø blandt nogle af Danmarks førende juridiske eksperter
  > Se instituttets forskere

 3. Indrømmet, ph.d.-lønnen kan formentlig ikke matche en advokat- eller juristløn. Kommer du fra SU, er den til gengæld ganske udemærket.
  > Se lønoversigten for ph.d.'er (side 19)

 4. Til gengæld er din arbejdsuge gennemsnitligt på 37 timer og i høj grad selvtilrettelagt, fleksibel og med tid til fordybelse og refleksion. 

og 4 myter vi straks kan punktere

 1. Du sidder ensomt på et kontor i tre år med meget lidt sparring med andre forskere

 2. Du bliver fagligt snæversynet

 3. Du mister føling med det virkelige liv

 4. Du har svært ved at få job igen bagefter, og tidligere kollegaer/kunder vil ikke kendes ved dig

For studerende: 3+5, 4+4 eller 5+3?

Som studerende behøver du ikke vente på, at du er blevet cand.jur. eller cand.merc.jur. med at søge ind som ph.d. Du kan faktisk starte allerede, når du har din bachelorgrad. Det kaldes ”3+5”-ordningen. Du kan også søge ind og starte under din kandidatuddannelse. Det kaldes ”4+4”-ordningen. Vælger du at starte, efter at du har fået din kandidatgrad, kommer du ind på ”5+3”-ordningen.

Fordelen ved at søge ind, mens du er studerende, er, at du bliver ansat på samme måde som andre ph.d.-studerende. Du skal stadig skrive en kandidatafhandling, men den bliver en del af din ph.d.-afhandling. Du skal også stadig følge kursusfag – så du går ikke glip af de fag, du gerne vil have.

Aktuelt har instituttet to på 4+4-ordningen:

Marina Bitsch Madsen og Lærke Assenbjerg.

OBS: Overvejer du en ErhvervsPhd?

Der findes én fast og én fleksibel ordning:

 1. Den ene ErhvervsPhd er lagt i faste rammer af Innovationsfonden, som er en offentlig myndighed, der bidrager økonomisk. Læs mere
 2. Den anden ordning er noget mere fleksibel og indebærer normalt, at man indskrives på deltid efter nærmere aftale mellem ph.d.-skolelederen, formanden for programudvalget og en ekstern samarbejdspartner.

  Det aftales med den eksterne samarbejdspartner, hvorledes arbejdstid såvel som udgifterne til løn og ph.d.-uddannelsen skal fordeles. Der kan aftales modifikationer af kravet om skifte af forskningsmiljø samt kravet til opnåelse af erfaring med undervisning i forhold til ph.d.-skolens generelle regler, men ph.d.-bekendtgørelsens krav skal altid overholdes.

  Hvis du arbejder som advokatfuldmægtig, kan den tid, du er ansat som ph.d.-studerende efter Justitsministeriets aktuelle praksis ikke medregnes som en del af fuldmægtigtiden, men det kan den tid, du arbejder som advokatfuldmægtig.

Aktuelt har instituttet tre ErhvervsPhd-studerende:

Kristian Torp og Janus Winther Høy samt Wilhelm Grøfte (finansieret af Skat).


"Uanset om man vil fortsætte karrieren som advokat eller jurist i det offentlige eller private, er det en værdifuld og anvendelig videreuddannelse"

> Rasmus Dalgaard Laustsen, tidligere ph.d.-studerende – nu Legal Counsel at GRUNDFOS Holding A/S. 


"Det trak i mig at fordybe mig i juraens mange aspekter og udfordre min faglighed uden - for en stund - at tænke på forretning og kunder"

> Line Herman Langkjær, ph.d.-studerende og tidligere advokat hos Lett 


Guide til ansøgningsprocessen

Kontakt os med dine spørgsmål!

Ph.d.-ansvarlig

Søren Højgaard Mørup

Professor
M
H bygn. 1414, 415
P +4587165712
P +4526223330

Ph.d.-sekretær

Cita Dyveke Kristensen

Ph.d.-sekretær
M
H bygn. 1411, 152
P +4587165403
P +4526165860

Ph.d.-partner

Anja Sandholt

Juridisk specialkonsulent
M
H bygn. 5530
P +4527782862