Du er her: Aarhus BSS Efteruddannelser HD HD 1. del

HD 1. del

  • Læs HD 1. del i Aarhus eller Herning, hvor du kan tage en del af studiet som fjernundervisning

HD 1. del er en bred erhvervsøkonomisk grunduddannelse på deltid, der giver titlen Graduate Certificate in Business Administration.
Deltagerne får en grundlæggende teoretisk indføring i de centrale områder inden for erhvervs- og samfundsøkonomien. Du vil blandt andet blive undervist i erhvervsøkonomi, dataanalyse, samfundsøkonomi og erhvervsjura.

Første del af HD-uddannelsen er fælles for alle specialiseringerne på HD 2. del, og fagene på HD 1. del tages som enkeltfag. Du skal først vælge specialisering, når du har gennemført HD 1. del. Det anbefalede forløb på HD 1. del starter ultimo august. Hvis du følger det anbefalede forløb, tager det to år at gennemføre HD 1. del, men du kan godt strække det over længere tid, hvis du har behov for det.

Målgruppe

HD 1. del er relevant for alle, der arbejder med erhvervsøkonomiske problemstillinger. Den typiske HD 1. dels-studerende kommer fra revisionsbranchen, men der kommer også folk, der ikke har en økonomisk baggrund, som er specialiserede inden for fx det humanistiske, tekniske eller sundhedsfaglige felt.

Udbytte og kompetencer

HD 1. del giver de studerende en grundlæggende teoretisk indføring i de centrale områder inden for erhvervs- og samfundsøkonomien.

Du opbygger grundlæggende akademiske kompetencer, så du på en systematisk og metodebevidst måde kan arbejde med identifikation og løsning af komplekse problemstillinger i praksis. Du kan således bruge den viden og de teorier, du får på HD 1. del i dit arbejde fra første undervisningsdag af.

HD 1. del giver desuden et solidt grundlag for videre studier inden for de erhvervsøkonomiske områder og er direkte adgangsgivende til HD 2. del.

Studieledelse og fagansvarlig

Studieleder

Søren Erik Nielsen

Studielektor
M
H bygn. 2627, H122
P +4521400247
P +4521400247

Erhvervsret i Aarhus

Erhvervsøkonomi, erhvervsøkonomisk metode og projekt I Aarhus

Michael Christensen

Lektor
M
H bygn. 2632, 134
P +4587165001
P +4521998697

Dataanalyse i Herning

Dataanalyse i Aarhus

Samfundsøkonomi i Aarhus

Erhvervsøkonomi og samfundsøkonomi i Herning

Erhvervsøkonomisk metode og projekt i Herning

Jan Laursen

Studieleder
M
H bygn. 8001, 1107
P +4587166972
P +4561620208

Tidligere HD-studerende fortæller

HD-studiet har medvirket til at åbne nye karrieremuligheder for mig. I dag er jeg udstationeret i Kina, en udfordring jeg følger mig rustet til med de perspektiver, jeg har med fra studiet. Med min erhvervserfaring og kompetencer fra HD-studiet føler jeg mig også bedre rustet til de udfordringer, jeg møder i en international virksomhed. 

Helle Birkebæk Hansen, specialist, Vestas - udstationeret i Kina
Alumne, HD 1. del


Fakta om HD 1. del

Ansøgningsfrist: 1. juni og 8. januar
Studiestart: september og februar
Varighed: 2 år på deltid 
ECTS: 60 point 
Adgangskrav: Gymnasial uddannelse 
Økonomi: 36.000 kr.
Sted: Aarhus og Herning

Book en vejledning

Du kan booke en vejledningssamtale via telefon eller fremmøde. Vi vejleder om uddannelsesvalg, adgangskrav mv. i forhold til din baggrund. Skriv gerne i bookingen, hvad du ønsker at tale med os om, så vi kan forberede os inden mødet. Har du praktiske spørgsmål om deadlines, priser mv., kan du kontakte Student Services.

Book en vejledningssamtale

Kontakt os

Student Services
Mail: studentservices.bss@au.dk 
Tlf: 8716 4026 (man.-tors. kl. 8-15, fre. kl. 8-14)

Download brochure (pdf)