Unge erhvervsledere fra hele verden på sommerskole i Aarhus

MBA studerende fra hele verden samles den 24. juni – 6. juli 2012 i Aarhus. Her skal de arbejde med emnerne: BRIK-lande, bæredygtighed og energi i samarbejde med virksomheder fra Østjylland.

19.06.2012 | Tine Bagger Christiansen

MBA studerende fra hele verden deltager i sommerskolen ESSAM i Aarhus. Foto: Jesper Rais, AU Kommunikation

Østjyske virksomheder kan se frem til international indsigt  og nye bud på, hvordan de skal løse deres problemer fra deltagerne i European Summer School for Advanced Management, kaldet ESSAM.

ESSAM, er en international og meget velbesøgt sommerskole, der tilbyder dialog på tværs af landegrænser og et samarbejde med det omgivende samfund og erhvervsliv om virkelige projekter. Det giver deltagerne et indblik i rigtige problemer og mulighed for, i samarbejde med virksomhederne, at finde en løsning, der kan føres ud i livet.

I år er der 80 MBA studerende med fra hele verden, der ønsker at fremme deres karriere ved at deltage.

‑ Jeg tror, en af årsagerne til populariteten er, at sommerskolen tilbyder deltagerne et  internationalt miljø, hvor de bor og arbejder sammen i projektgrupper. De får dermed både erfaring med at arbejde i tværkulturelle grupper samt et dansk/europæisk og et internationalt perspektiv, siger Karen M. Lauridsen, ESSAM Academic Director og lektor ved Aarhus Universitet, Business and Social Sciences.

ESSAM består af tre komponenter
ESSAM er bygget op om tre væsentlige komponenter: Gruppe-projekter og fokus på forskellighed og dets betydning for ledelse, Europa og BRIK-landene samt bæredygtighed og energi og en række valgfag. Undervisningen er en blanding af forelæsninger, gruppearbejde, præsentationer, diskussioner og individuelle undersøgelser.

Udover dette er der et heldagsbesøg på Grundfos med fokus på bæredygtighed og social ansvarlighed samt innovation og forandringsledelse. Professorer og andre forelæsere fra konsortiets universiteter underviser på ESSAM, og desuden møder ESSAM-deltagerne velansete gæsteforelæsere fra erhvervslivet:

Gæsteforelæsere
Lars Kolind, Honorary President for ESSAM holder det indledende foredrag med titlen: ”From organisation til movement. Sustainable growth in the knowledge era”

Hans Martens, Chief Executive fra  European Policy Centre vil forlæse over emnet: ”What is happening - and what will happen in Europa in the near future”

Hans Martens og Ulrik Dahl, Direktør for Dansk Eksportforening lægger op til en debat med deltagerne om ”Growth and competitiveness in BRICS economies”

Kim Behnke, Leder af Environmental Affaris, R & D and Grid Deployment Energinet.dk taler om  “Bright Green Danish Future”.

• Læs mere om ESSAM Summer School
  • Læs programmet for ESSAM Summer School
  • ESSAM begyndte i 1988 og har siden 1999 været afholdt i Aarhus. Mere end 3.000 MBA studerende har indtil nu deltaget i ESSAM.
  • I år er det 25. gang ESSAM (European Summer School for Advanced Management) afholdes. ESSAM udbydes af et konsortium af universiteter / business schools fra Nordamerika, Australien og Europa. ESSAM er oprindeligt startet (Glasgow 1988) som et samarbejde mellem University of Glasgow og den daværende Handelshøjskole i Aarhus (ASB). Se evt. mere på www.essam.eu.

Karen M. Lauridsen, lektor og ESSAM Academic Director
Aarhus Universitet, Business and Social Sciences
Mail: kml@asb.dk
Mobiltelefon: 40256679