Du er her: AU » Om AU » School of Business and Social Sciences » Aktuelt » Nyheder

24.02.2015 | Research news

ADHD-patienter har op til 8 gange højere risiko for at dø tidligt

ADHD-patienter har op til 8 gange højere risiko for at dø tidligt end mennesker uden ADHD, og den hyppigste dødsårsag er ulykker. Det fastslår en gruppe forskere fra Aarhus Universitets Center for Registerforskning. De banebrydende resultater er netop udgivet i det prestigefyldte medicinske tidsskrift The Lancet.

24.02.2015 | School of Business and Social Sciences

Dekan Svend Hylleberg annoncerer sin tilbagevenden til forskning og undervisning

Efter godt to årtier i ledelsens tegn har Svend Hylleberg opsagt sin stilling som dekan den 7. januar 2015. Han fratræder den 30. juni, hvor han vender tilbage til professorgerningen på Institut for Økonomi.

Vi foretrækker ledere med et dominerende udseende, men det er ikke sådan, at vi generelt foretrækker mennesker, der ser dominerende ud. Er vi på jagt efter en ven, eksisterer denne præference ikke. Foto: Colourbox

10.02.2015 | Research news

Er en kompetent leder også en god ven?

Mens vi foretrækker mænd med maskuline, dominerende ansigtstræk, når vi vælger ledere og politikere, ønsker vi snarere det modsatte, når vi er på jagt efter en ven, viser ny forskning.

05.02.2015 | Research news

Ny stor rapport viser vejen til mindre fravær på erhvervsskolerne

Ny forskningsrapport kortlægger årsager til fravær på danske erhvervsskoler og giver et indblik i, hvad skoleledere og lærere bør have fokus på i forbindelse med den nye reform for erhvervsskoler, der træder i kraft til august.

Hvis skoleledere formår at tænke unges erfaring og køn ind, når de danner klasser til erhvervsskoler, kan det betyde et bedre klassemiljø med efterfølgende mindre fravær.

04.02.2015 | Research news

Klassesammensætning er afgørende for fravær og trivsel på erhvervsskoler

Danske erhvervsskoler kan få flere engagerede elever med mindre fravær, hvis skolerne er dygtige til at sammensætte klasser ud fra erfaring og køn

04.02.2015 | Research news

Dedikerede lærere på erhvervsskoler styrker elever

Den ny reform for erhvervsskoler vil skabe lavere fravær ved at ændre på adgangskrav og uddannelsernes struktur. Ny forskning blandt 3000 elever viser, at det er vigtigt for elevernes læring at bevare undervisernes engagement og gejst under reformen.

Charlotte Jonassons forskning har et klart budskab til erhvervsskolerne: hvis I vil mindske frafaldet, skal I se på klassernes størrelse og sammensætning.

04.02.2015 | Research news

Blandede klasser mindsker frafaldet på erhvervsskolerne

Når kvinder og mænd sidder på skolebænken sammen på en erhvervsskole, stiger trivslen i klassen og eleverne skipper færre timer

28.01.2015 | Public/media, Research news

Forskning i terrorisme trækker besøgende fra hele verden til AU

Terrorismeforskning på Aarhus Universitet har fået stor opmærksomhed fra hele verden. Netop nu besøger repræsentanter fra flere ambassader Psykologisk Institut for at lære om den såkaldte Aarhusmodel.

Eksportforeningen og forskere fra BSS har i fællesskab kortlagt eksportens DNA

22.01.2015 | Research news

Eksportens DNA kortlægger opskrift på eksportsucces

Kun 5-6 procent af virksomheder i den private sektor eksporterer varer, men de står for 26 pro-cent af sektorens arbejdspladser. Sammen med eksportører af tjenesteydelser svarer disse få virksomheders internationale salg til 50 procent af Danmarks BNP. Med mere end 200.000 dan-ske virksomheder er eksportpotentialet langt større. Aarhus Universitet…

16.01.2015 | People

Advokat Carsten Fode udnævnt til adjungeret professor på BSS

Carsten Fode har som advokat og partner i Kromann Reumert leveret et stort bidrag til universitets juridiske miljø og uddannelser – og gør det fortsat. Derfor tildeles han nu ærestitlen adjungeret professor på Aarhus Universitet, School of Business and Social Sciences.

Viser resultater 1 til 10 ud af 256

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Henvendelse om denne sides indhold:
Revideret 03.03.2015

Her finder du School of Business and Social Sciences