Nyheder

19.03.2014 | Research news

Danmarks første forskningsgruppe i sportsret er en realitet

Den første forskningsgruppe inden for sportsret i Danmark og Norden har set dagens lys på Aarhus Universitet. Sportens globale indflydelse kræver et specialiseret fokus på sportsretten, forklarer professor Jens Evald, som står bag den nye forskningsgruppe, Sports Law Research Unit.

18.03.2014 | Research news

Stor interesse for bæredygtighed generelt - men ikke inden for fødevarer

Ny undersøgelse fra MAPP på Aarhus Universitet viser, at forbrugere i Europa er meget bekymrede for miljøet. De er ikke nær så bekymrede, når de køber ind.

07.03.2014 | School of Business and Social Sciences

Kronik: Aarhus Universitets business school udfordrer traditionen

Man skal ikke forvente, at vi stiller os i rækken af traditionelle og fagligt smalle business schools, understreger dekan Svend Hylleberg i sin kronik i dagens udgave af Jyllands-Posten.

Michael Evan Goodsite, institutleder på AU Herning

28.02.2014 | Public/media

Institutleder på AU Herning takker af

Institutleder på AU Herning Michael Evan Goodsites ansættelseskontrakt udløber til juni, og han har valgt derefter at tage imod nye udfordringer på Syddansk Universitet i Odense. Det betyder, at Aarhus Universitets institut i Herning skal have en ny institutleder.

Glemte minder fra barndommen kan findes frem. Foto: AU Foto

26.02.2014 | Research news

Glemte minder fra barndommen kan findes frem

Selv om vi ikke mærker til det, så har oplevelser fra vores allertidligste barndom lagret sig i vores ubevidste hukommelse og påvirker os som mennesker. Forskere har undersøgt bevidstheden og langtidshukommelsen hos små børn og fundet ny viden på området.

25.02.2014 | Private and public companies

Markant stigning i virksomheders efterspørgsel på studerende

Store og små virksomheder byder ind med 350 stillinger til studerende ved den kommende CompanyDATING på Aarhus Universitet. Det er en markant stigning siden efteråret, og det højeste antal stillinger til studerende siden før krisen.

21.02.2014 | Research news

Skizofrene har større risiko for at få sygdomme

Skizofrene personer har markant større risiko for at udvikle autoimmune sygdomme som psoriasis og multipel sklerose. Det viser ny forskning fra Aarhus Universitet. In-fektioner ser ud til at spille en central rolle i forklaringen.

Sådan får danske tidsskrifter succes. Foto: Colourbox

21.02.2014 | Staff, Public/media, Private and public companies

Sådan får danske tidsskrifter succes!

Det videnskabelige tidsskrift Psyke & Logos har fundet vejen til succes, samtidig med at de holder fast i at udkomme på dansk. Tidsskriftet er blevet downloadet 23.000 gange, siden det gik online i sommers.

12.02.2014 | Research news

Den første samlede, juridiske undersøgelse af PET

Mange udenlandske efterretningstjenester er opdelt i en sikkerheds- og efterretningsvirksomhed. Det kan Danmark også med fordel gøre, viser en ny ph.d.-afhandling fra Aarhus Universitet, som er den første samlede, juridiske gennemgang af PETs virke.

04.02.2014 | Education news

Velfærdsstatens kommende styrmænd

Statskundskab og Økonomi på Aarhus Universitet har skabt en ny fælles bacheloruddannelse. "Offentlig Politik og Økonomi" optager de første studerende i år. De studerende bliver uddannet til at planlægge store offentlige projekter i en fremtid med svære økonomiske forhold for velfærdsstaten.

Viser resultater 1 til 10 ud af 200

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 10.04.2014

Aarhus Universitet
Nordre Ringgade 1
8000 Aarhus C

E-mail: au@au.dk
Tlf: 8715 0000
Fax: 8715 0201

CVR-nr: 31119103
EAN-numre: www.au.dk/eannumre

AU på sociale medier
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube

© — Henvendelser til webredaktør

Cookies på au.dk