Du er her: AU » Aarhus BSS » Aktuelt » Nyheder

Nyheder

25.11.2015 | Research news

Nye metoder i kampen mod posttraumatisk stress

Soldater, der plages af skræmmende forestillinger inden udsendelse til kampzoner, har større risiko for at få symptomer på posttraumatisk stress. Ny viden kan bruges til både screening og behandling af soldaterne.

23.11.2015 | Research news

Forskere er tæt på ny vækstmodel for SMV’er

Et fireårigt pilotprojekt, som skal knække koden til vækst og udvikling i SMV’erne, nærmer sig sin afslutning. Forskerne fremlægger den 24. november de foreløbige resultater om SMV’ernes potentialer og barrierer. Herefter skal modellen trykprøves og udbredes.

17.11.2015 | Public/media

Eksperter i terrorisme

Som følge af weekendens terrorangreb i Paris bringer vi her en liste over Aarhus BSS' terroreksperter.

Peter Munk Christiansen ser frem til at yde sit bidrag til at udvikle instituttet på flere dimensioner i samarbejde med instituttets mange dygtige medarbejdere.

13.11.2015 | People

Peter Munk Christiansen er ny institutleder

Den nye institutleder på statskundskab bliver Peter Munk Christiansen. Han overtager tøjlerne efter Thomas Pallesen, som er blevet dekan på Aarhus BSS. I det følgende giver institutlederen sit syn på instituttets styrker, udfordringer og visioner.

29.10.2015 | Debate

Klima skal tænkes ind i fremtidens uddannelser

Beslutningstagere, erhvervsfolk og forskere mødtes til debat om nytænkning af uddannelser på udviklingskonference i Herning. Hovedtaler Connie Hedegaard satte fokus på verdens klimaudfordringer og mener, at uddannelser skal gøres grønnere. Rektor for Aarhus Universitet vil gøre sit for at hjælpe med at nytænke fremtidens uddannelser.

26.10.2015 | Administrative conditions

To nye institutledere søges

Stillingerne som institutleder for Institut for Økonomi og Institut for Forretningsudvikling og Teknologi er nu opslået. Deadline er den 16. november.

19.10.2015 | Research news

Internationale rettigheder når sjældent danske arbejdere

Flere internationale regler, der skal beskytte rettighederne for danske arbejdere, er ikke implementeret tilfredsstillende på arbejdsmarkedet. I flere tilfælde er danskere med fx fysiske eller psykiske handicap kommet i klemme. Forsker fra Aarhus Universitet har fået 1,7 mio. kroner til at undersøge omfanget.

16.10.2015 | Conference

Her er de nye veje til vækst for SMV'erne

Center for Små og Mellemstore Virksomheder præsenterer den 24. november de seneste forskningsresultater omkring SMV’ernes veje til udvikling og vækst, som er baseret på flere års forskning i tæt samarbejde med SMV’erne selv. Fokus er på viden, inspiration og konkrete redskaber.

Konkurrencerådet træffer afgørelse indenfor konkurrencelovens anvendelsesområde i sager af principiel eller særlig stor betydning, eksempelvis vedrørende større fusioner, konkurrencebegrænsende aftaler eller virksomheders misbrug af dominerende stilling. Foto: Colourbox
Philipp Schröder
Pernille Wegener Jessen

02.10.2015 | Public/media

Nyt og trimmet Konkurrenceråd med hele to forskere fra Aarhus BSS

Professor i økonomi Philipp Schröder og lektor i jura Pernille Wegener Jessen sidder begge med rundt om bordet i det nye Konkurrenceråd, som er gået fra at have 18 til blot 7 medlemmer.

25.09.2015 | Research news

Fødselsvægt påvirker social tillid

Hvor meget vejer barnet? Det er et af de spørgsmål, nybagte forældre konstant bliver udsat for. Hvad de svarer, er måske vigtigere, end vi gør os klart. Fødselsvægt påvirker, hvor meget tillid vi har til vores medmennesker senere i livet. Og tillid – det er den lim, der forhindrer samfundet i at falde fra hinanden. Ny forskning fra Aarhus…

Viser resultater 1 til 10 ud af 314

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 25.11.2015