Du er her: AU » Aarhus BSS » Aktuelt » Nyheder

Nyheder

Foo: Julia Rolsted Stacey, Aarhus BSS Communication.

28.08.2015 | Awards

Professor Klaus G. Grunert udnævnes som Ridder af Dannebrog

Den 11. september 2015 udnævnes professor Klaus G. Grunert fra Aarhus BSS ved Aarhus Universitet som Ridder af Dannebrog af Hendes Majestæt Dronning Margrethe II.

25.08.2015 | People

Professor Finn Frandsen udnævnes som Ridder af Dannebrog

Den 11. september 2015 udnævnes professor Finn Frandsen fra Aarhus BSS ved Aarhus Universitet som Ridder af Dannebrog af Hendes Majestæt Dronning Margrethe II.

Et nyt studie fra Aarhus BSS viser, at kvinder, som udvikler psykiske problemer efter en fødsel, generelt henvender sig oftere til deres egen læge - også lang tid før graviditeten. Det giver nye muligheder for tidlig opsporing af de mest sårbare kvinder.

17.08.2015 | Research news

Kontaktmønstret til lægen kan afsløre spirende fødselsdepression

De fleste mødre er psykisk sårbare i tiden efter en fødsel. Nogle få udvikler psykisk sygdom – og de tidligste tegn er hyppig kontakt til egen læge. Det viser et nyt studie fra Aarhus BSS.

Jacob Kjær Eskildsen glæder sig til at tage fat på nye udfordringer som institutleder for Institut for Virksomhedsledelse.

13.08.2015 | People

Ny institutleder: Ideer skal komme nedefra

Den 3. august skiftede Jacob Kjær Eskildsen officielt posten som institutleder for Institut for Forretningsudvikling og Teknologi ud med stillingen som institutleder for Institut for Virksomhedsledelse. Han ønsker at skabe et institut, hvor de bedste ideer kommer fra medarbejderne, og hvor fagligheden udvikles i forskningsmiljøerne. På en måde…

Thomas Pallesen tiltrådte som dekan for Aarhus BSS den 1. juli 2015. Foto: Lars Kruse, AU.

10.08.2015 | News from the management

Tiltrædelsesreception for dekan Thomas Pallesen, Aarhus BSS

I anledning af Thomas Pallesens tiltrædelse som dekan på Aarhus BSS vil Aarhus Universitet gerne invitere til reception den 31. august.

"Forældre er nødt til at være rollemodeller og er nødt til hele tiden at minde deres børn om, hvorfor man skal spise sundt,” siger Susanne Pedersen, der er forsker ved Aarhus BSS ved Aarhus Universitet.

07.08.2015 | Research news

Sunde rollemodeller påvirker teenageres spisevaner

Det er en udbredt forestilling, at unge kun nødigt lytter til deres forældre. Men det holder ikke i virkeligheden – i hvert fald ikke når det gælder om at leve sundt. Ny forskning fra Aarhus BSS ved Aarhus Universitet viser, at hvis man skal have teenagere til at spise spinat og agurker, så har deres forældre stor betydning som rollemodeller.

2876 kommende studerende har i dag fået tilbudt studieplads på Aarhus BSS.

30.07.2015 | Aarhus BSS

Færre studiepladser på Aarhus BSS

2867 kommende studerende har fået tilbudt en studieplads på Aarhus BSS. Det er et fald på godt 4,1 % i forhold til sidste år.

Næsten 4.000 har i søgt optagelse på Aarhus BSS. 
Foto: Lars Kruse

10.07.2015 | Aarhus BSS

Stigning i antallet af ansøgere til Aarhus BSS

Da fristen for at søge ind på en videregående uddannelse udløb i weekenden, havde næsten 4.000 valgt Aarhus BSS som deres førsteprioritet. En stigning på fem procent i forhold til sidste år.

I 2020 vil vindkraft dække halvdelen af elforbruget. Det udfordrer det danske el-system. En ny miljørigtig elmåler er lige på trapperne. Den sparer umiddelbart strøm hos forbrugerne og kan bidrage til et forbedret el-system og et bedre klima i fremtiden. Alligevel synes mange danskere, at det er svært at sige ja til den elmåleren. Foto: Colourbox.

24.06.2015 | Research news

Mange danskere får ikke sagt ja til ny miljørigtig elmåler

Størstedelen af danske forbrugere ville acceptere at få installeret en ny miljørigtig elmåler, hvis de slap for at finde computeren frem for at sige aktivt ja, lyder det fra forsker på Aarhus Universitet. Danmark bliver desværre lidt mindre grøn hver gang en bruger ikke siger ja.

19.06.2015 | Aarhus BSS

Prismodtagere på Aarhus BSS 2015

Der er i dag blevet uddelt priser til Årets Alumne, Årets Underviser, Årets Forsker og ekstraordinært Årets Forskningsformidlingspris på Aarhus BSS. Det skete i forbindelse med den årlige Fakultetsfest. Priserne er en markering af en håndfuld mennesker, der har gjort en særlig indsats på deres felt. Her er en oversigt prismodtagerne 2015, hvor du…

Viser resultater 1 til 10 ud af 297

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 28.08.2015