Nyheder

Danskerne formåede at skelne mellem muslimer og islamiske fundamentalister under Muhammedkrisen og støttede op om, at muslimer også skulle have ret til demokratiske frihedsrettigheder.

12.09.2014 | Research news

Danskerne værnede om ytringsfriheden under Muhammedkrisen

Stik i mod forventningerne støttede befolkningen muslimernes ret til ytringsfrihed, viser forskning fra Aarhus Universitet om danskernes holdninger under Muhammedkrisen.

Seniorforsker Trine Munk-Olsen.

28.08.2014 | Knowledge exchange

Senaborter og dødsfødsler medfører psykisk sårbarhed hos moderen

At miste et ufødt barn er så hård en belastning, at mange af disse kvinder må indlægges til psykiatrisk behandling, viser et nyt studie fra Aarhus Universitet.

27.08.2014 | Research news

International konference sætter fokus på personaleøkonomi

I disse dage er School of Business and Social Sciences vært ved den internationale konference ”Global Aspects of Personnel Economics”, der sætter fokus på forskningsområdet personaleøkonomi. Professor Edward P. Lazear, tidligere Cheif Economic Advisor for præsident George W. Bush, deltager i konferencen som hovedtaler, og han var den første…

18.08.2014 | Research news

Innovationen i danske virksomheder halter

Mange danske virksomheder har i dag fokus på det strategiske arbejde, men det samme gælder ikke innovationsevnen. En ny undersøgelse fra Aarhus Universitets School of Business and Social Sciences (AU Herning) viser, at det generelt halter med innovationen i erhvervslivet, mens produktiviteten derimod er et indsatsområde, der er ’top of mind’ på…

Benjamin Sovacool, professor, Aarhus Universitet, School of Business and Social Sciences, AU Herning. Foto: Anders Trærup, AU Foto

08.08.2014 | Research news

Energiforskning skal tænke samfundsvidenskaben ind i ligningen

Vi ved ikke nok om, i hvilken grad menneskelige faktorer indvirker på energiforbruget og indførelsen af ny teknologi, siger professor Benjamin K. Sovacool fra Aarhus Universitet.

I slutningen af august afholder TrygFondens Børneforskningscenter en konference med fokus på skolebørn og trivsel. Foto: Colourbox.

07.08.2014 | Research news

Hvad ved vi egentlig om skolegang og trivsel?

Med skolestart og skolereform lige om hjørnet er trivsel og undervisning i folkeskolen et højaktuelt emne. I slutningen af august afholder TrygFondens Børneforskningscenter en konference med fokus på netop dette. Både danske og internationale forskere vil over to dage fortælle om den nyeste og bedste viden på området.

29.07.2014 | Research news

Bekymring for vandforbrug ved energiproduktion

Vand bruges i produktionen af elektricitet over hele verden. Nye forskningsresultater indikerer, at vi ender i en global vandkrise inden år 2040, hvis vi fortsætter med at forbruge vand og producere energi på samme måde som nu.

24.07.2014 | Health and disease

Forskere finder 100 mål for mulig behandling af skizofreni

Professor Preben Bo Mortensen, Institut for Økonomi har deltaget i et forskningsprojekt, hvor genforskere fra 34 lande har forenet kræfterne om at se de biologiske årsager til skizofreni i kortene. I en artikel i Nature peger bl.a. Aarhus-forskere på godt 80 nye gener med betydning for at udvikle skizofreni. Det åbner mulige veje for fremtidig…

30.06.2014 | Research news

Kortlægning af oversættelsesværktøjer i oversætterbranchen

Forskere fra Institut for Erhvervskommunikation har kortlagt brugen af oversættelsesværktøjer blandt danske oversættervirksomheder. Tendensen er, at værktøjerne anvendes i vidt omfang, og at brugen af dem har ændret branchen og stiller nye krav til jobbet som oversætter.

Foto: AU Foto, Lars Kruse

27.06.2014 | Knowledge exchange

Nina Smith formand for regeringens dagpengekommission

Beskæftigelsesministeriet har på et pressemøde 27. juni meddelt, at økonomiprofessor Nina Smith er udnævnt som formand for regeringens dagpengekommission.

Viser resultater 1 til 10 ud af 228

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 12.09.2014

Aarhus Universitet
Nordre Ringgade 1
8000 Aarhus C

E-mail: au@au.dk
Tlf: 8715 0000
Fax: 8715 0201

CVR-nr: 31119103
EAN-numre: www.au.dk/eannumre

AU på sociale medier
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube

© — Henvendelser til webredaktør

Cookies på au.dk