Du er her: Aarhus BSS Alumner Nyheder og arrangementer Kvinder og karriere 2017
  • Konference på Aarhus BSS den 12. oktober

Program - den 12. oktober 2017

Kvinder og karriere

Vice Dean hos Royal Danish Defence College, direktør hos EWII Energi A/S samt EWII Production A/S og CEO hos Above & Beyond og Danish Diversity Council. Tre titler i toppen af hierarkiet. Tre titler, der tilhører kvinder. Den 12. oktober får du deres personlige karrierefortælling, når vi sætter fokus på kvinder og deres karriere. De personlige historier krydres med relevant forskning på området, når Christina Lundsgaard Ottsen, post doc. hos Psykologisk Institut på Aarhus BSS, giver et bud på, hvordan kultur interagerer med biologi og dermed påvirker vores karrierevalg.

Aarhus BSS
Nedre multisal
Bygning 2610 - S-bygningen
Fuglesangs Allé 4
8210 Aarhus V
Torsdag den 12. oktober 2017
Klokken 07.30-12.00

På scenen

Facilitator for konferencen: Christel Skousen Thrane, indehaver, KnowingMeKnowingYou

Iværksætter, foredragsholder, tekstforfatter, underviser og journalist.

Stifter af erhvervsnetværket Protocol, som fokuserede på kvinder og ledelse.
Herunder lavede Christel flere landsdækkende undersøgelser om karriereveje og snublesnore for danske kvinder i samarbejde med Beskæftigelsesministeriet. Netværket solgte hun i 2014.

Hun har som journalist været chefredaktør på flere magasiner, er tidligere HR-chef og kommunikationschef og underviser i kommunikation. I dag har hun sin egen kommunikationsvirksomhed KnowingMeKnowingYou.

Christina Lundsgaard Ottsen, post doc., Psykologisk Institut, Aarhus BSS

Forskning har traditionelt fokuseret på de samfundsmæssige barrierer, som kvinder bliver mødt med. Men den langsomme stigning af kvinder i mandsdominerede fag har givet anledning til en ny forklaring: Måske afspejler de resterende kønsforskelle den biologiske forskel mellem kvinde og mand? Centralt i denne analyse er antagelsen om, at alle har lige muligheder. Uden at tage højde for, at karrierevalg er betinget af kulturelle normer, placerer denne forklaringsmodel ansvaret for ulighed ensidigt hos kvinderne.

Med udgangspunkt i stereotypiske kønsnormer giver Christina Lundsgaard Ottsen et forskningsbaseret bud på, hvordan kultur interagerer med biologi og dermed påvirker vores karrierevalg. Oplægget lægger op til en snak om, hvordan samarbejde mellem kvinder og mænd i topledelse kan skabe synergieffekt og bæredygtig udvikling i organisation og samfund.

Chris Dahlerup, direktør hos EWII Energi A/S og EWII Production A/S

Chris Dahlerup, alumne fra Aarhus BSS, er direktør hos EWII Energi A/S og EWII Production A/S. Derudover er hun nyligt blevet bestyrelsesmedlem hos Energi Danmark samt formand for Handelsudvalget Dansk Energi.

Chris bevæger sig i det daglige i en industri, som er domineret af mænd – inden for både IT og energisektoren. Hun vil bringe humor ind i debatten og udfordre kvinderne. Hvordan kommer vi ind i netværket styret af mænd – top 50 klubben? Hvordan håndterer vi kvinder mændene i toppen? Og hvad kræver det at være kvinde i topledelsen? Chris giver eksempler og ser på realiteterne.

Chris krydrer sit indspark med sin personlige karrierefortælling: Fra sabbatår, studietid (jurist eller revisor) og jobbet som bogholder. Herfra blev hun rådgivet til at komme videre - og uden karriereplan har hun nået toppen.

Nina Uller, Vice Dean, Royal Danish Defence College

Hvad skal der til, hvis man er kvinde og gerne vil kæmpe på lige fod med mændene på ledelsesgangen? Kan man lære at føle sig i øjenhøjde på forhånd – og hvordan styrker man sin ledelsesmæssige gennemslagskraft og lægger en strategi, der virker?

Mød Nina Uller, der er uddannet major i flyvevåbnet, master i organisationspsykologi og prodekan ved Forsvarsakademiet. Med mere end 25 års erfaring i ledelse – senest som udsendt chef for en rådgivningsenhed med afghanske generaler som kunder – og et arbejdsliv med mænd på langt de fleste positioner, har hun indblik i de spændende dynamikker, der viser sig i mænds og kvinder forskellige tilgang til karriere og opgaveløsning.

Tine Willumsen, CEO, Above & Beyond og Danish Diversity Council

Bryd glasloftet - hele talentpoolen skal i spil nu for bedst at kapitalisere på fremtidens mange digitale muligheder. Den økonomiske evidens taler for sig selv og både topchefer og bestyrelsesformænd ønsker at få flere kvindelige talenter på direktionsgangene. De sidste barrierer er oftest på hjemmefronten – så hvad skal der til for at opnå ægte ligestilling?

Tine Arentsen Willumsen er ejer og CEO for det strategiske bureau, Above & Beyond, der laver innovativ forretningsudvikling. Inden bureauet blev etableret, var Tine Arentsen Willumsen bosat i udlandet i 23 år og havde globale lederstillinger hos blandt andre diamantgruppen, Debeers og Bang & Olufsen samt var rådgiver for bestyrelsen hos Aston Martin.

Hun er også kvinden bag den årlige Womenomics Nordic Business Conference, der hvert år uddeler Womenomics Awards til tre ekstraordinære kvindelige rollemodeller. På konferencen er manglen på kvindelige ledelsestalenter i den øverste top af erhvervslivet altid på programmet, og derfor skabte Tine Arentsen Willumsen for nylig den strategiske erhvervsalliance, The Danish Diversity Council, sammen med blandt andre Maersk, McKinsey, Tryg, Coloplast, Microsoft, PwC og Gorrissen Federspiel. Samtidig grundlagde hun den internationale lederuddannelse for kvinder: The DDC Advanced Leadership Program i samarbejde med AVT Business School.

Selv har hun en Bachelor i Export and International Marketing fra Singapore samt en MBA i Luxury Brand Management fra The Grand Ecole ESSEC i Paris. Mere privat er Tine også Founder og President af Sisterhood Foundation, der hjælper indiske kvinder og piger i nød via uddannelse, træning og mikrolån.

Tilmeldingsfrist er den 4. oktober.

Arrangementet er gratis, men bemærk, at der er begrænsede pladser.