Du er her: Aarhus BSS Alumner Nyhed

Får du nok ud af dit netværk?

Torben Nielsen er regional ambassadør i USA. Han er blevet headhuntet, anbefalet, skubbet og støttet for at nå, hvor han er i dag. Læs Torben Nielsens historie om, hvordan han har brugt og stadig bruger sit netværk til at bringe værdi til sin karriere.

29.02.2016 | Susie Munk Jensen

Netværk giver (stadig) mening og masser af værdi, og der findes mange af gode eksempler på, hvorfor og hvordan man skal bruge kræfter på at pleje det. Eksempelvis Torben Nielsen, som er cand.ling.merc. fra Aarhus BSS og MBA fra Oregon State.

Torben Nielsen er senior vice president hos den amerikanske medicinalvirksomhed HealthSparq. En virksomhed han selv var med til at stifte for fire år siden, og som i dag har 200 ansatte, og sidste år blev kåret som Oregons tredje hurtigst voksende private virksomhed med en vækstrate på over 1100 %.

Tag udfordringen op
Torben Nielsen har en del gange oplevet, at kollegaer, ledere og folk i hans netværk har anbefalet ham til opgaver og jobs. Anbefalinger, som har haft stor betydning for hans karriere. En anbefaling forudsætter dog naturligvis, at man er dygtig, og at man er i stand til at skabe relationer - og så forpligter det.

”Hver gang nogen opfordrer mig at gøre noget eller har anbefalet mig til andre, ja så tænker jeg da over, om jeg nu også kan klare det. Jeg er meget bevidst om, at der er nogen, der har nogle forventninger til mig. Men jeg tror, det er vigtigt ikke at blive bange. Man skal i stedet tage imod skulderklappet og springe ud i det,” siger Torben Nielsen.  

Business or pleasure
For Torben Nielsen har det været en fordel, at han er dansker. Amerikanerne synes, at det er eksotisk at være fra Danmark. Det er et godt udgangspunkt for en dialog og en relation. Men hvor går grænsen mellem venskab og netværk?

”Der kan der jo godt være nogen i ens netværk, som hen af vejen bliver mere personlige relationer. Andre bibeholder man måske en relation til af mere forretningsmæssige årsager.  Og der er jo helt klart noget menneskeligt i at netværke og have en mentor. Men jeg tror, det er vigtigt at man tænker på at få brandet sig selv og finder ud af, hvilke værdier og kompetencer man vil kendes for i sit netværk,” fortæller Torben Nielsen.

Betydning af en mentor i dag
Det er dog ikke kun i starten af karrieren, at godt netværk og mentorordninger kan have værdi. Selv i dag, og med titlen som senior vice president, bruger Torben Nielsen menneskene omkring sig.

”Jeg synes, det er berigende at mødes med nogle mennesker efter fyraften og udveksle erfaringer. Og det betyder meget for mig at have nogle mentorer, som har stået i samme situation, som jeg selv befinder mig i. Eksempelvis i forbindelse med opstarten af HealthSparq. Det har været en utrolig spændende proces - men også hård. Derfor har det været virkelig rart at have nogle til at sige, jamen det du oplever lige nu, det er altså helt naturligt, og det går over,” slutter Torben Nielsen.

Find eller bliv ambassadør

Se Torbens profil

Aarhus BSS, Alumner
Tags: Alumner, ambassadør, USA, Aarhus BSS