Du er her: Aarhus BSS Alumner Bliv mentor

Bliv mentor

Hjælp en yngre udgave af dig selv

Mentorprogrammet skaber rum for udvikling af 100 kandidatstuderende på Aarhus BSS med det formål at gøre dem klar til karrieren - personligt og fagligt. Vi forbereder dem på livet efter studierne ved at matche dem med vore alumner, der har erfaring fra studielivet og arbejdsmarkedet.

Hvorfor du skal være mentor:

  • Bliv sparringspartner for en nuværende kandidatstuderende og gør en forskel
  • Sæt dine erfaringer og kompetencer fra studier og arbejdsliv i spil
  • Giv et nyt perspektiv på den studerendes studier og fremtidige arbejdsliv

 Nyt program starter primo 2018 - nyt program er under udvikling. I mellemtiden kan du orientere dig om krav og gode grunde til at blive mentor. 

Krav til mentor

For at blive mentor i Aarhus BSS Mentor100 skal du:

  • Være alumne fra Aarhus BSS, det tidligere Samfundsvidenskabelige Fakultet eller fra det tidligere Handelshøjskolen/ASB
  • Have mindst to års arbejdserfaring efter endte studier
  • Prioritere ca. syv møder i Aarhus i løbet af mentorprogrammets 8 måneder - nogle af møderne kan evt. være via Skype eller telefon.

Gode grunde til at blive mentor

Erfaringsudveksling – mulighed for at dele ud af dine egne erfaringer. Både fra din tid som studerende og fra arbejdsmarkedet. Du får samtidig en unik mulighed for at få nye perspektiver på dine synspunkter. 

Indflydelse – indflydelse på karriereudviklingen for en kommende dimittend og hans/hendes syn på jobmarked og arbejdsliv.

Mentorkursus - som opstart vil du blive klædt på til at varetage rollen som mentor. Både mentorer og mentees vil deltage i mentorkurser, som vi gennemfører hvert år medio oktober på Aarhus BSS. Kurset foregår på engelsk.  

Netværksmulighed – du vil møde andre mentorer og mentees til relevante arrangementer på Aarhus BSS.

En tæt relation til Aarhus BSS – en tæt relation til os og vores studerende hjælper dig med at være opdateret på den seneste teoretiske viden.

Input fra kommende arbejdstagere -  et indblik i forventningerne til arbejdsmarkedet hos fremtidige medarbejdere.

Overvejelser som kommende mentor

Som mentor bliver du sparringspartner for en af vores studerende, der står på tærsklen til arbejdslivet. Derfor har den studerende naturligvis en masse spørgsmål til afslutningen af studiet, det kommende karriere- og arbejdsliv og egne kompetencer.

Vigtige egenskaber hos en mentor:

  • At være empatisk
  • At være selvreflekterende, herunder også kende sine begrænsninger
  • At have interesse i andre menneskers udvikling
  • At kunne udfordre sin mentee

Du skal prioritere en dags mentortræning i oktober og derefter ca. syv individuelle møder i perioden november til juni. Vær opmærksom på, at det er den studerende, som sætter dagsordenen for møderne.

Overvej også, om du ønsker at være mentor for en dansk eller en international kandidatstuderende, da 10% af de studerende på Aarhus BSS er internationale studerende fra mere end 80 lande.

Tidligere mentorers erfaringer

Den største motivation for mentorerne i programmet er at kunne hjælpe studerende videre i livet både under og efter studierne og ved at gøre en positiv forskel for deres mentee(s). 

Citater fra tidligere mentorer

’Mentorrollen har hjulpet mig til at bruge en mentortilgang (stille spørgsmål etc.) overfor mine egne ansatte i stedet for at komme med svarene/løsningerne.’

’Det har været en givende oplevelse, som giver udvikling på det personlige plan, som menneske og som leder. Det er en oplevelse at følge udviklingen hos et andet menneske.’

’Jeg er begyndt at tænke mere over den måde, jeg arbejder på, og om ting kan gøres anderledes.’
 

’Lysten, videbegærligheden, motivationen og entusiasmen, der lyser ud af min mentee, har gjort størst indtryk på mig og er et godt fundament for enhver diskussion.’

Læs også artiklen om Ann og Sarah’s mentorforløb.

Vil du gerne vide mere?

Kontakt os hvis du har spørgsmål til Mentor100.

Kontakt os