Aarhus BSS
Erhvervskonference
2017

Fredag den 2. juni 2017
Aarhus

Tilmeld dig Se oplægsholdere

Aarhus BSS
Erhvervskonference 2017

Fredag den 2. juni 2017 // Ledelse i den nye verden

Aarhus BSS
Erhvervskonference 2017
Ledelse i den nye verden

Aarhus BSS
Erhvervskonference 2017

Bæredygtigt arbejdsliv, motivation, samfundsøkonomi, robusthed, innovation, iværksætteri og tantebestyrelser. Det er nogle af de emner, du kan dykke ned i på de i alt otte sessioner, som finder sted i løbet af heldags-konferencen Aarhus BSS Erhvervskonference 2017, hvor tolv forskere og syv erhvervsledere holder oplæg om faglige og aktuelle temaer.

Aarhus BSS Erhvervskonference 2017 finder sted den 2. juni kl. 9.30-17.00 på Fuglesangs Allé 4, 8210 Aarhus V.


Vil du deltage?
Tilmeld dig konferencen

Vil du deltage?
Tilmeld dig konferencen

Alle interesserede kan deltage på konferencen. Prisen er 1.995 kr. (ekskl. moms), men er du alumne fra Aarhus BSS, får du 50% rabat, såfremt du er tilmeldt alumnenetværket. Medlemskabet af alumnenetværket er gratis, og du bliver automatisk medlem, når du tilmelder dig konferencen.

Som medlem af alumnenetværket får du eventinvitationer, nyheder og tilbud via e-mail, som man til enhver tid kan framelde sig.


Fuglesangs Allé 4
Konferencested

Fuglesangs Allé 4
Konferencested

Konferencen afholdes på Fuglesangs Allé 4, 8210 Aarhus V . De lyse lokaler i S-bygningen (2610) danner rammerne for dagen med de valgbare sessions fordelt i tilstødende lokaler.

Se kort over parkeringsmuligheder. Vær opmærksom på, at der er et begrænset antal parkeringspladser. Kom derfor i god tid, eller tag cyklen.


Forskere og erhvervsfolk
Oplægsholdere

Forskere og erhvervsfolk
Oplægsholdere

Du kan vælge mellem otte inspirerende sessioner på dagen udover de to keynote-sessioner. Se de andre indlægsholdere og temaer for de forskellige sessioner i programmet.

Dan Ariely
Duke University

Dan Ariely er amerikansk adfærdsøkonom, professor på Duke University, populær TED-talk'er og forfatter til en lang række bestsellere.

Aarhus BSS

Michael Svarer
Institut for Økonomi

Michael Svarer er økonomiprofessor ved Institut for Økonomi på Aarhus BSS og nuværende formand for De Økonomiske Råds formandskab (overvismand).

Aarhus BSS

Lotte Bøgh Andersen
Institut for Statskundskab

Lotte Bøgh Andersen er professor i statskundskab ved Aarhus BSS og KORA og forsker i ledelse, motivation og performance i offentlige og private organisationer. Hun fokuserer især på, hvordan styring og ledelse kan bidrage til at øge medarbejdernes motivation og organisationernes målopfyldelse.


To keynotes og otte sessions
Program

To keynotes og otte sessioner
Program


9.30 - Registrering

Du kan indskrive dig mellem 09.30 og 10.00. Tag en kop kaffe og en croissant, inden dekanen byder velkommen.


10.15 - Velkomst og introduktion

Thomas Pallesen, dekan ved Aarhus BSS, byder velkommen. Adam Holm, journalist og forfatter og vært på DR2, introducerer dagens oplægsholdere.


10.30 - Keynote

Free Beers
Hør om adfærdsøkonomi på en ny måde
Dan Ariely - Duke University

Dan Ariely har blandt andet produceret den anmelderroste Netflix-dokumentar ”(Dis)Honesty: The Truth About Lies”, og i sin seneste bog "Payoff - The Hidden Logic That Shapes Our Motivations" tager Ariely fat i, hvad der motiverer os, og hvordan vi motiverer andre.

Dan Ariely er amerikansk adfærdsøkonom, professor på Duke University, populær TED-talk'er og forfatter til en lang række bestsellere.


11.30 - Vælg én session

SESSION 1

Det bæredygtige arbejdsliv
Helle Kryger Aggerholm, Sophie Esmann Andersen og Michael Stubbe


Første oplæg

Helle Kryger Aggerholm og Sophie Esmann Andersen diskuterer i dette oplæg, hvordan man bruger virksomhedens strategi om bæredygtighed også i forhold til medarbejdernes arbejdsliv, og hvordan man flytter sit fokus på medarbejderne fra et strategisk/økonomisk perspektiv til et menneskeligt.

Lektor Helle Kryger Aggerholm

Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus BSS

Sophie Esmann Andersen

Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus BSS


Andet oplæg

Michael Stubbe stiller her spørgsmålet: Hvordan omsætter man medarbejderens arbejdsglæde til værdi på bundlinjen? Kamstrup har gjort deres medarbejderes trivsel til en god business case. Hør hvordan man i praksis plejer sine medarbejdere, og derved bringer værdi til virksomheden.

Vice President HR Michael Stubbe

Kamstrup

SESSION 2

Ledelse og motivation
Lotte Bøgh Andersen og Rikke Skou Jensen


Første oplæg

Lotte Bøgh Andersen diskuterer i dette oplæg ledelse, motivation og værdier og sætter den nyeste forskning på området i relation til deltagernes erfaringer og udfordringer. Værdier og vision motiverer medarbejderne, hvis de deles direkte, er tydelige og kombineres med systematisk, positiv feedback.

Professor Lotte Bøgh Andersen

Institut for Statskundskab, Aarhus BSS


Andet oplæg

I sit oplæg fokuserer Rikke Skou Jensen på ledelse og motivation i en politisk styret organisation med stærke fagprofessionelle medarbejdere, og hvad det betyder, når der skal træffes svære beslutninger.

Vicedirektør, Sundhedsplanlægning, Rikke Skou Jensen

Region Midtjylland

SESSION 4

Udfordringer ved digital disruption
Andrea Carugati, Børge Obel og Henrik Løvig


Oplæg

Omkostninger og risici ved ikke at være på forkant med digital disruption er store for danske virksomheder. Få eksempler på, hvordan erhvervsledere tilgår den digitale transformation og få inspiration til, hvordan din virksomhed kan forberede sig på udfordringerne forbundet med digital disruption.

Professor Andrea Carugati

Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus BSS


Centerleder og professor Børge Obel

ICOA, Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus BSS

Koncerndirektør Henrik Løvig

North Media


Frokost

Du får frokost fra Stubbs Gastronomi og mulighed for at netværke i en time. Tidspunktet, samt kaffepauserne, står i dit personlige program, som sendes før konferencen.


13.45 - Vælg én session

SESSION 5

How (not) to be Dishonest - A discussion on Trust and Morality (på engelsk)
Dan Ariely og Panagiotis Mitkidis


Oplæg

Hvordan påvirker uærlighed organisationer og samfund, og hvordan påvirker korruption tillid? Dan Ariely og Panagiotis Mitkidis vil - helt ærligt - fortælle, hvordan vi alle snyder og samtidig ser os selv som ærlige mennesker.

Professor Dan Ariely

Duke University

Lektor Panagiotis Mitkidis

Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus BSS

SESSION 6

Robusthed: Kunsten at lave lemonade
Christina Lundsgaard Ottsen og Yvonne Duval Thomsen


Første oplæg

Under overskriften "Robusthed og kunsten at lave lemonade" tager Christina L. Ottsen udgangspunkt i arbejdsmarkedets stigende krav om robuste medarbejdere og taler om, hvordan robusthed skabes i balancen mellem det sure, det søde, det hårde og det bløde.

Postdoc Christina Lundsgaard Ottsen

Psykologisk Institut, Aarhus BSS


Andet oplæg

Ledernes færdigheder og adfærd har stor betydning for kvaliteten af de beslutninger, der tages, og det er emnet for oplægget, hvor begreber som robusthed og sensitivitet sættes ind i en ledelseskontekst.

Erhvervspsykolog og executive coach Yvonne Duval Thomsen

Yvonne Duval Thomsen

SESSION 7

Opgør med "tante-bestyrelsen"
Mette Neville og Carsten Fode


Første oplæg

Bestyrelser i unoterede selskaber har gennem de seneste år oplevet et paradigmeskifte. Bestyrelsen skal ikke længere blot kontrollere direktionen. Den skal i højere grad være strategisk, fremsynet og en kompetent sparringspartner for ledelsen på mange planer.

Professor Mette Neville

Juridisk Institut, Aarhus BSS


Andet oplæg

Nutidens bestyrelsesformand skal være dirigenten, der sikrer, at bestyrelsen spiller godt og harmonisk sammen. Faglige kompetencer gør det ikke alene. Formanden er leder af sin bestyrelse og er ansvarlig for, at den er velfungerende og besidder de rette kompetencer.

Advokat og adj. professor Carsten Fode

Kromann Reumert

SESSION 8

Innovation gennem iværksætteri
Michael S. Dahl, Lars Frederiksen og Søren Louis Pedersen


Oplæg 1

Digitale platforme med deltagelse af eksterne aktører på både udbuds- og efterspørgselssiden er i rivende udvikling. Hvordan kan danske virksomheder drage fordel af denne udvikling? Og hvordan danner digitale platforme grobund for nye virksomheder? Med udgangspunkt i aktuel forskning af app-udviklere diskuteres mulighederne for at identificere og involvere brugere i innovationsaktivitet på udbudssiden af digitale platforme. Hvilke udfordringer findes, og hvilke brugere har størst iværksætterpotentiale som 'third party developers’?

Professor Lars Frederiksen

Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus BSS

Professor Michael S. Dahl

Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus BSS


Oplæg 2

Entreprenører skaber ny vækst for nye start-up’s og innovative virksomheder. Der tænkes altid nyt, risikobetonet og helhedsorienteret om, hvordan teknologi, marked og brugeroplevelser kan redefineres og de etablerede produkter og services udkonkurreres. Trenden er, at disse kompetencer kan gavne vækst på alle fronter for virksomheder, for menneskene og for økonomien. Kom med på en hurtig rejse ind i DNA’et bag dette, med udgangspunkt i Sørens erfaringer fra Libratone fra Danmark og Silicon Valley, CA.

Søren Louis Pedersen

Iværksætter og investor


14.45 - Pause

15 minutters netværk over et stykke kage og en kop kaffe eller te.


15.00 - Keynote

Konjunkturer og behov for reformer
Michael Svarer - Institut for Økonomi, Aarhus BSS

og Steen Bocian - Dansk Erhverv

Vismandsrapporterne fra De Økonomiske Råd er altid ventet med spænding. Den 30. maj offentliggøres den næste rapport. Overvismanden giver her en indføring i, hvad den seneste og helt dugfriske rapport indeholder.

Michael Svarer er økonomiprofessor ved Institut for Økonomi på Aarhus BSS og nuværende formand for De Økonomiske Råds formandskab (overvismand).


Steen Bocian, Cheføkonom i Dansk Erhverv, deltager som ekstern oplægsholder på Michael Svarers session.

Cheføkonom Steen Bocian

Dansk Erhverv


16.00 - Afslutning

Jacob Eskildsen, Institutleder for Institut for Virksomhedsledelse afslutter konferencen.

16.10 - 17.00 - Netværk og forfriskninger

Mangler du at tale færdig med nogen, du har mødt på konferencen, vil der afslutningsvist være lejlighed til dette over en forfriskning.


Kontakt

Har du spørgsmål til konferencen, så tøv ikke med at henvende dig.

Pernille Hjorth Nielsen
Programme Manager
phj@au.dk

Line Axelsen
Alumni Advancement Manager
lax@au.dk